ט"ו בשבט הגיע, חג לאופים ולאופות

במיוחד לט"ו בשבט: טורט שוקולד ופרות יבשים. צילום: בתאל ביטון

ט"ו בשבט כבר כאן, ואיתו גם הפירות היבשים והמתוקים. לכבוד החג קבלו מתכון מנצח לעוגת טורט שוקולד ופירות יבשים פשוטה וקלה להכנה

חומרים לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

לעוגה

5 ביצים מופרדות
120 מ"ל (1/2 כוס) שמן קנולה
120 מ"ל (1/2 כוס) מיץ תפוזים
300 גרם (1.5) כוסות סוכר
100 (1 כוס) גרם שוקולד מריר מגורד
60 גרם (1/2 כוס+ כף) אגוזים טחונים דק
60 גרם (1/2 כוס + כף) שקדים טחונים דק
עד 300 גרם פירות יבשים (תמרים/ צימוקים/ משמשים) קצוצים דק
1 שקית אבקת אפיה
250 גרם (כשתי כוסות) קמח

קל להכנה ופשוט טעים. צילום: בתאל ביטון
קל להכנה ופשוט טעים. צילום: בתאל ביטון

לבסיס השוקולד

125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה
60 מ"ל (1/4) כוס חלב או מיץ תפוזים
300 גרם שוקולד מריר

רעבים? למדור האוכל של ספירלה יש כמה הצעות עבורכם

אופן ההכנה

1 – משמנים תבנית ומחממים את התנור ל-180 מעלות.
2 – מקציפים את החלבונים עם חצי מכמות הסוכר עד שמתקבל קצף יציב.
3 – טורפים את החלמונים עם שאר הסוכר ומוסיפים בהדרגה את השמן ומיץ התפוזים.
4 – מערבבים בנפרד את השוקולד, האגוזים, השקדים והפירות היבשים, מוסיפים אותם בעדינות לתערובת החלמונים ומערבבים היטב.
5 – יוצקים את התערובת לתוך קצף החלבונים ומכניסים לתבנית לאפיה של כ-40-45 דקות.

הכנת בסיס השוקולד

מרתיחים יחד את השמנת, החלב/מיץ תפוזים והשוקולד ומערבבים עד שמתקבלת תערובת נוזלית אחידה. יוצקים את הציפוי על העוגה, מצננים והופכים את העוגה כדי שבסיס השוקולד יהיה למטה.

אודות בתאל ביטון

ילידת 1995, גרה באשדוד,סטודנטית שנה ג' לתקשורת במסלול עיתונות.

המלצת קריאה

לא רק בקיץ: ילדי הקיבוץ כבר לא שייכים לו

קייטנות הקיץ בקיבוצים הן זיכרון מתוק כמעט לכל מי שגדל בהם עד אמצע שנות התשעים. כיום, עם היעלמות אורח החיים הקיבוצי, מגיע תורה גם של מערכת החינוך הבלתי פורמלי. אז למה זה באמת קורה ומי מרוויח מזה?