מוקפץ צמחוני. צילום: יסמין רמון
מוקפץ צמחוני. צילום: יסמין רמון

מתכון מצולם: מוקפץ צמחוני

ירקות הם דבר מאוד חשוב בתזונה שלנו – טריים, בתנור או במחבת. מוקפץ יכול להביא עושר של צבעים לשולחן האוכל ולצלחת

 

 

רעבים? למדור האוכל של ספירלה יש כמה הצעות עבורכם

מרכיבים (6 סועדים): 

2 בצלים חתוכים לרצועות דקות
2 שיני שום חתוכות לעיגולים דקים.
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
1 גזר חתוך לעיגולים דקים
2 בטטות בינוניות חתוכות לעיגולים דקים
1 ברוקולי / כרובית מופרדים לפרחים
1 חציל בינוני חתוך לחתיכות קטנות
5 פטריות גדולות. חתוכות לרצועות.
3 כפיות של רוטב סויה
2 כפיות דבש

אופן ההכנה:
1. מכניסים את הברוקולי או הכרובית לקערה עם מים חמים ומלח גס לחצי שעה.
2. מטגנים במחבת את הבצל והשום. כשמסיימים מוציאים את הבצל מהמחבת ומניחים בצד.
3. מטגנים כל ירק בנפרד עד שהוא מתרכך ונקלה מעט.
4. את כל הירקות שמים בקערה גדולה מוסיפים מלח, פלפל
5. מערבבים בכוס את רוטב הסויה והדבש ושופכים פנימה
6. בתיאבון

את המוקפץ אפשר לאכול כסלט חם לצד אורז או פסטה.

אודות יסמין רמון

יסמין רמון
ילידת 1992, אשכנזייה עם קונספירציות על דם סיני ודם אינדיאני. קוראת וכותבת מאז שאני זוכרת את עצמי. סטודנטית לתקשורת, ירושלמית בדם ודרומית בנשמה. אם הייתי יכולה, הייתי הולכת יחפה לכל מקום. מכורה למכתבים של פעם, כאלה במעטפה ובול.

המלצת קריאה

לא רק בקיץ: ילדי הקיבוץ כבר לא שייכים לו

קייטנות הקיץ בקיבוצים הן זיכרון מתוק כמעט לכל מי שגדל בהם עד אמצע שנות התשעים. כיום, עם היעלמות אורח החיים הקיבוצי, מגיע תורה גם של מערכת החינוך הבלתי פורמלי. אז למה זה באמת קורה ומי מרוויח מזה?