לחם באפייה ביתית. צילום: עידו כהן

שדרוג לשולחן השבת: מתכון ללחם שיבולת שועל

מרכיבים:

50 גרם שיבולת שועל

250 גרם קמח לבן

200 גרם קמח מלא

50 גרם גרעיני חמנייה

כף (9 גרם) שמרים יבשים

כף שטוחה מלח

3 כפות דבש

3 כפות שמן קנולה

כ-2 כוסות בערך מים פושרים

 

הוראות הכנה:

שמים בקערה את כל המרכיבים היבשים, מוסיפים מים ומערבבים עד לקבלת בצק.

ממשיכים ללוש על משטח מקומח במשך עשר דקות

מחזירים את הבצק לקערה, מקמחים קלות, עוטפים בניילון נצמד ומגבת ומשאירים להתפחה עד שמכפיל נפח (בערך שעה).

לאחר ההתפחה מוציאים את האוויר מהבצק ולשים כדקה-שתיים, מעצבים לצורה הרצויה ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.

מברישים את הבצק במעט מים כדי ששיבולת השועל לעיטור תידבק.

חורצים את הבצק כדי של יתפוצץ במהלך האפייה.

מכסים במגבת מטבח נקייה ומשאירים להתפחה עד שמכפיל נפח (45 דקות בערך).

מחממים תנור ל170/180 מעלות ומכניסים ל-25-35 דקות (תלוי בגודל הלחם ועוצמת התנור).

כשהלחם משחים הוא מוכן.

מוציאים ונותנים לו להתקרר.

בתאבון!

סגור לתגובות.