חניה על המדרכה בחניון הדקלים (צילום: ליאורה זלצברג)

כל החונה מאחוריי ומצדדיי

חניות כפולות, חניות על אי תנועה וחסימות דרכי גישה – אלו הן רק חלק מהתופעות שבהן נתקלים סטודנטים במכללת ספיר, כשהם מנסים למצוא מקום חנייה באחד מחניוני המכללה. העומסים הכבדים שנרשמים מאז תחילת השנה במגרשי החנייה גורמים לתסכול ולכעס רב בקרב הסטודנטים. לאחרונה הדברים אף הגיעו לנקודת רתיחה, כשבעמודי הטרמפים בפייסבוק פורסמו תמונות של רכבים שחוסמים את המעבר. במקרה חמור יותר – מראה של רכב חוסם נופצה, ומגביו נתלשו.

IMG_20151102_155356
רכב שחסם את דרך הגישה – מראתו מנופצת ומגביו תלושים (צילום: גל פרייליך)

“זאת חנייה? זאת לא חנייה? זה מעבר? אי אפשר לדעת” – אומרת אלינור שטרול, סטודנטית שנה ג’ לתקשורת. “התשתיות בחנייה על הפנים וזה מבאס לפתוח ככה את הבוקר, היו ימים שחיפשתי חנייה חצי שעה”. ואכן, הנכנסים למגרש החנייה שליד שער האקדמיה יחזו בבליל מכוניות חונות על שטחי העפר ועל כביש הגישה, על המדרכות, לצד תחנת האוטובוס ובינות לאבנים. “זה מעצבן”, מוסיפה שטרול, “אני חושבת שאם המכללה תצייר קווים או תשים סדרן שיעיף מבט ויראה שהכל בסדר, דברים יהיו הרבה יותר טובים”.

רכב חונה על המדרכה בחניון הדקלים (צילום: טל אבוקרט)
רכב חונה על המדרכה בחניון הדקלים (צילום: טל אבוקרט)

“אנשים לא משתמשים בלוח טרמפים ומוציאים רכבים מיותרים”, אומר סטס רודביצקי, סטודנט שנה ג’ למדעי המחשב. “החנייה מלאה וכל אחד חונה בצורה אגואיסטית”. ואכן, נראה כי למרות נוכחותם של לוחות הטרמפים בפייסבוק, שמטרתם לקשר בין סטודנטים, להוזיל את עלות הנסיעה ולקצר את זמן ההגעה למכללה – רבים מחליטים להגיע עצמאית ברכבם. 

המכללה: “יש מספיק מקומות חנייה”

דובר מכללת ספיר, סיימון תמיר, מסר בתגובה: “במכללת ספיר יש מספיק מקומות חנייה בשני המגרשים (חניון הדקלים וחניון התקשורת), יחד עם זאת, הנהלת המכללה מודעת ורגישה לעדיפות הסטודנטים לשימוש בחניון הדקלים היוצרת לחצי תנועה ואי נוחות. טרם פתיחת שנת הלימודים התקיימה פגישה עם אגודת הסטודנטים וכן עם נציג משטרת שדרות וקב”ט המכללה, במטרה לבחון דרכים לפיתרון לחצי החנייה בחניון הדקלים. הוחלט על מספר מהלכים בכדי לטפל באופן מיידי בסוגיה: הועברה פנייה למשרד התחבורה על מנת לבטל את כניסת האוטובוסים בחניית הדקלים ובכך להימנע מהפרעה לתנועה ומתן פתרון למספר חניות נוסף; הסדרת מס’ חניות נוספות על ידי שינויי מיקום גדרות הסלעים ושיפור השילוט והסימון; הגברת המודעות לשימוש בחניית תקשורת המסוגלת לקלוט את כל עומסי החניה; הגברת האכיפה ע”י משטרת ישראל והרשות המקומית על חנייה בניגוד לחוק (אדום לבן, מפרץ תחבורה ציבורית, מדרכה וכו’); כמקובל במוסדות אחרים, הוצע לאגודת הסטודנטים לבחון את ניהול החניון תמורת תשלום ולשפר את התשתיות והסדר באמצעות הכספים שייגבו – העניין נמצא בבדיקה משפטית; אנו מצפים מציבור הנהגים לשמור על החוק ולחנות רק במקומות המותרים. כפי שסטודנטים מקפידים לחנות ע”פ החוק במקומות אחרים בארץ, אין סיבה שלא ינהגו כך בחניוני הקמפוס אפילו אם מדובר בחניון יותר מרוחק”.

 

רכבים חונים על המדרכה (צילום: יהודית קלר)
רכבים חונים על המדרכה (צילום: יהודית קלר)

מדוברות אגודת הסטודנטים של מכללת ספיר נמסר בתגובה: “מצוקת החנייה בשער האקדמיה מוכרת ומטופלת על ידי האגודה. חשוב להדגיש, כי נושא התשתיות של שטח המכללה הוא תחת הנהלת המכללה. מדור רווחה באגודה, הדואג לרווחת הסטודנטים, יוזם פגישות אין סוף עם הנהלת המכללה בנושא. ההסדר שהוסכם עד כה: שיפוץ בשטח החנייה, הכולל שילוט, הכוונה ומיצוב הבולדרים בשטח, על מנת ששטח החנייה יוכל להתנהל על ידינו, הסטודנטים, באורח ראוי. זאת ועוד, כאגודת סטודנטים, אנו רואים חשיבות בהגברת ההסברה לחנייה נאותה ושמירת כבוד הזולת בכבישים ואנו פועלים למען הנושא בקמפיין הסברתי. האגודה תמשיך בדיונים מול המכללה ותעדכן בכל התפתחות”.

צפו במשאל מערכת ספירלה בנוגע למצוקת החנייה במכללה:

צילום ועריכת וידאו: ורד פוליאק וליאורה זלצברג.

צילום תמונה ראשית בראש הכתבה: ליאורה זלצברג.

סגור לתגובות.