תלמידי י"ב משער הנגב יוצאים לירושלים במחאה על המצב הביטחוני. צילום: אמיתי דואק

תלמידי י”ב מעוטף עזה במסע מחאה לירושלים: “דורשים ילדות נורמלית”

מאת אמיתי דואק

עשרות תלמידי כיתה י”ב מתיכון שער הנגב שבעוטף עזה יצאו הבוקר (ראשון) למסע מחאה בעקבות המתיחות הביטחונית המתמשכת. הצעדה תימשך חמישה ימים, ובסופה יגיעו התלמידים לירושלים. “אנחנו פשוט מצפות שמשהו ישתנה, שפשוט ישימו לב אלינו”, אמרו אופיר ונוי, תלמידות כיתה י”ב שמשתתפות בצעדה. “אנחנו מאמינים שבסוף יקרה משהו”, הוסיפו התלמידים אהל ונדב.

זה יותר משבעה חודשים שהמצב הביטחוני בעוטף עזה מתוח, מאז החלו הפגנות הפלסטינים ברצועה ליד גדר הגבול. ההפגנות השבועיות כוללות לעתים עימותים אלימים עם כוחות צה”ל ושריפות צמיגים – שהעשן הסמיך מהם מקשה על חיי התושבים בעוטף. במהלך החודשים האלו התרחשו גם כמה סבבי לחימה בין צה”ל לבין הפלגים הפלסטינים ברצועה שכללו ירי רקטות לעבר ישראל ותקיפות חיל האוויר בעזה. מלבד סבבי הלחימה, שריפות רבות פרצו ברחבי עוטף עזה בשל הפרחת עפיפוני ובלוני תבערה על ידי הפלסטינים. ניסיונות להסדרה בין ישראל לחמאס הורידו במעט את כמות השריפות בשבוע האחרון, אבל טרם הוכרז הסכם בין הצדדים על הפסקת האלימות.

בהודעה שפרסמו תלמידי שכבה י”ב מתיכון שער הנגב לקראת המסע הם כתבו: “בחרנו לקחת אחריות וללכת משער בית הספר לירושלים כמחאה אקטיבית. הרעיון שעומד מאחורי המסע הוא שאנחנו דורשים ילדות נורמלית”. הם הוסיפו: “אנחנו רוצים להתרכז בלימודים, בספורט, בחברים ולא לחשוב אם האחים הקטנים שלי הספיקו להיכנס לממ”ד בזמן – כמו שיש לכל ילד בפתח תקווה, מרום גולן, אור עקיבא או אילת. אנחנו דורשים שינוי ממשי, פתרון מעשי ועתיד טוב יותר”.