פרצות בגדר הזמנית שהוקמה סביב אתר הבנייה הגובל למכללת ספיר מאפשרות מעבר חופשי לכל המעוניין, תוך עקיפת השערים הראשיים שבהם נערכות בדיקות שגרתיות של תיקים ותעודות זהות – כך עולה מבדיקת ספירלה.
הגדר הזמנית הוקמה לצורך אבטחת מתחם הבנייה בתיכון שער הנגב הסמוך ובמקומות נוספים בקמפוס. היא מפרידה בין מרכז הצעירים, חניון הסטודנטים הסמוך לשער האקדמיה, והמכללה וחוצצת בחלקים מסוימים גם בין המכללה לבית הספר האזורי ״שער הנגב״.
העבודות שכוללות הקמת מבנים חדשים ושדרוג תשתיות החלו לפני חודשים ספורים, ומשפיעות על הסטודנטים הן מבחינת רעש והן מבחינה בטיחותית. מבדיקת ספירלה עולה שלאורך הזמן נוצרו פתחים בלתי מאובטחים בגדר שמאפשרים מעבר חופשי ללא בדיקות הביטחון הנהוגות בשערים הראשיים – שער האקדמיה ושער תקשורת.


במהלך העבודה על הכתבה ובדיקת הפתחים נתקלנו בחבורה של תלמידים מתיכון שער הנגב שעוברים דרך פרצה משטח בית הספר לשטח המכללה. גם סטודנטים מנצלים את הפרצות לקיצור דרך ולחיסכון בזמן. אחד התלמידים שעברו דרך הפרצה מסביר: “אנחנו עושים את זה כי זה מקצר לנו את הדרך לתחנת האוטובוס באופן משמעותי. חלק מהפרצות אנחנו יצרנו מעצמנו, אנחנו יודעים שהבנייה לא תמשך לנצח – כל עוד היא נמשכת אנחנו נהנים מקיצור הדרך שיצרנו לעצמנו.” מנגד, עובד במתחם הבניה מביע תסכול מהמצב: ״יש פה משאיות, אנחנו סוגרים את הפרצות כל פעם אבל הם פותחים את זה״.
עמיר, סטודנט במכללה: “לפעמים סטודנטים נכנסים משערים אחרים ולא בודקים אותם. גם מבית הספר אפשר להיכנס חופשי – זה על הפנים”
התלמיד שעמו שוחחנו מוסיף שבגלל השיפוצים נחסמה עבורם הכניסה למכללה דרך מגרש הכדורגל שהיה שם בעבר, ולכן זו הברירה הכי נוחה עבורם להגיע ולקנות אוכל בקפיטריות של המכללה. “הכי חשוב לנו זה שלא יגלו שאנחנו עוברים מכאן כי זה יכול להיגמר בהשעיה מבית ספר או גרוע מכך”, הוא מדגיש.
מבדיקת ספירלה עולה עוד שקיים פתח בגדר המוביל לאתר הבנייה מכיוון בית הספר העל יסודי, וכך תלמידים יכולים להיכנס לתוך האתר באין מפריע.

גם סטודנט במכללה, שחצה דרך פרצה בשעה שסיירנו במקום, הודה בשימוש בפרצות: “להגיד שאני חושב שזה סבבה? לא. אבל אני אצא קצת צבוע כי אותי זה משמש, חוסך לי זמן בבוקר ודי מציל אותי מלאחר להרצאות”.

לא כל הסטודנטים מרוצים מהמצב. עמיר, סטודנט שנה ג’ לתקשורת, מביע את חששו: “זה באסה שלא שומרים עלינו, לפעמים סטודנטים נכנסים משערים אחרים ולא בודקים אותם. גם מבית הספר אפשר להיכנס חופשי – זה על הפנים”.
החששות הביטחוניים מתחדדים בהתחשב בקרבתה של המכללה לגבול עם רצועת עזה. על אחת כמה וכמה כאשר בשבעה באוקטובר התנהלו קרבות בסמוך לגדרות הפרוצות שבהן אנו עוסקים.
סיגל גולן, רכזת תוכן, אגף שיווק ויח”צ המכללה האקדמית ספיר מסרה בתגובה: “שטח אתר הבנייה האמור מצוי באחריות המועצה האזורית שער הנגב ומופעל על ידי קבלן מטעמה. בעבר פנינו למועצה בעקבות ליקויי אבטחה, והגדר תוקנה. גם כעת, עם היוודע לנו על פרצה חדשה, פנינו מיידית לדרוש את סגירתה. אנו ערים לכך שמדובר בנקודת תורפה, ונפעל להגברת המעקב מול כלל הגורמים הרלוונטיים – כדי להבטיח את ביטחונם של הסטודנטים וכל באי הקמפוס”.
בפנייה לתגובה לאגף המוניציפאלי של המועצה האזורית שער הנגב, קיבלנו הפניה למחלקת הדוברות. מהם לא התקבלה תגובה עד מועד זה. במידה ותתקבל, נצרף אותה כאן.