סטודנטיות במסלול עיתונות בעידן הדיגיטלי, קרולינה ניסימוב, חנה אמינוב וליאורה וקנין בנימין, מראיינות את שמעון אלקבץ במהלך כנס העיתונות ה-16 שנערך באילת. התנסות בעבודה עיתונאית במהלך התואר במסגרת מערכת "ספירלה". צילום אילן יצחייק

הניסיון הוא העיקר: המחלקה לתקשורת בספיר מזמינה בוגרי שנה א’ במדעי החברה מרחבי הארץ להשתלב בלימודים

עיתונות בעידן הדיגיטלי, שיווק וניהול קמפיינים ורדיו ופודקאסטים הם שלושת המסלולים המקצועיים בתואר הראשון בתקשורת במכללה, שבהם רוכשים הסטודנטים את הניסיון עוד במהלך הלימודים. כעת, המכללה מציעה לסטודנטים שסיימו שנה א' במוסדות אקדמיים להצטרף לתואר משנה ב' - וליהנות מהמסלולים הייחודיים. אלו התנאים

המחלקה לתקשורת במכללת ספיר מציעה לראשונה לבוגרי שנה א’ במדעי החברה, שלמדו במוסדות אקדמיים, להצטרף לשנה ב’ במחלקה לתקשורת וליהנות מהלימודים במסלול המעשי כבר מהשלב הראשון. האפשרות להצטרף למחלקה מיועדת לסטודנטים שמעוניינים לרכוש גם ניסיון מעשי ולא רק ידע עיוני – כידוע, המחלקה לתקשורת דוגלת בשילוב הלימודים המעשיים בשלושת מסלוליה, מה שמבדיל ומייחד אותה משאר המחלקות האקדמיות לתקשורת בארץ והופך אותה למבוקשת.

עיתונות, רדיו וניהול קמפיינים

הלימודים בשלושת המסלולים המקצועיים במחלקה – עיתונות בעידן הדיגיטלי, רדיו ופודקאסטים, ושיווק וניהול קמפיינים – מתקיימים לצד הקורסים האקדמיים-מחקריים במהלך התואר הראשון. הסטודנטים לתקשורת זוכים במהלך השנה הראשונה לטעימה מהמסלולים בקורסים שונים ולאחר מכן בוחרים במסלול המועדף עליהם. בשנה ב’, לצד המשך הקורסים האקדמיים, מתחילה הלמידה והעשייה המעשית במסלולים, כשהמטרה היא להכין את הסטודנטים לעולם העבודה בתחום התקשורת עם כלים מקצועיים וידע מעשי.

בכל מסלול, הסטודנטים משתלבים בעשייה המעשית המותאמת לשוק העבודה. הסטודנטים במסלול עיתונות מתנסים בעבודה עיתונאית על כל היבטיה במסגרת מערכת מגזין “ספירלה” – הם מבצעים תחקירים, כותבים כתבות ועורכים אותן. הסטודנטים במסלול רדיו ופודקאסטים מתנסים בעבודת הרדיו על שלל היבטיה באולפן “רדיו קול הנגב” – מתפעול התחנה ועד ביצוע תפקידים כמו שידור, עריכת תוכן ומוזיקה, תחקיר ויצירת פודקאסטים. כל זאת כחלק מהשידורים המלאים בתחנה. הסטודנטים במסלול שיווק וניהול קמפיינים מפיקים מסעות פרסום, מתנסים בעבודה עם לקוחות אמיתיים על מחקר, יחסי ציבור ודוברות והפצת תכנים ומנהלים את הרשתות החברתיות של מחלקות שונות במכללה.

ד”ר יובל גוז’נסקי, ראש המחלקה לתקשורת “מה שמייחד את המחלקה זו רמה מאוד גבוהה של קורסים מעשיים בכל שלושת המסלולים. אנחנו רוצים שהסטודנטים ילמדו ויחוו את כל האתגרים על מנת לצאת אל החיים האמיתיים”

נכון להיום, ישנם מוסדות אקדמיים נוספים שמציעים מרכיבים מעשיים בלימודי תקשורת, אך לא בכל תכנית לימודים קיים מסלול מעשי מוגדר כחלק מהתואר. לדוגמה, מסלול העיתונות של ספיר הוא היחיד בארץ שמתמקד אך ורק בלימודי עיתונות. כמו כן, חלק מהעשייה המעשית מתבצעת במסגרת קורסים ייעודיים דוגמת פרקטיקום – כפי שנהוג במחלקה לתקשורת בספיר.

“כל שנה יש לנו שניים-שלושה סטודנטים שעושים את המעבר אלינו, ואז אמרנו שיכול להיות שיש עוד סטודנטים שמעוניינים לעשות את המעבר אבל הם לא יודעים שזאת אפשרות”, מספר ד”ר יובל גוז’נסקי, ראש המחלקה לתקשורת בספיר. “אני חושב שמה שמייחד את המחלקה לתקשורת היא רמה מאוד גבוהה של קורסים מעשיים בכל שלושת המסלולים, אנחנו רוצים שהסטודנטים ילמדו ויחוו את כל האתגרים על מנת לצאת אל החיים האמיתיים. אני קורא לכל הסטודנטים מכל הארץ להגיע לספיר ללמוד תקשורת, אנחנו ממוקמים במקום שיש לו חשיבות ואנחנו אחרים ברוח ובחיבור שלנו לאזור”.

הקבלה למסלול מותנית בהצגת גיליון ציונים המעיד על סיום שנה א’ במדעי החברה, בממוצע ציונים של 65 ומעלה, ובאישור היועץ האקדמי של המחלקה. במסגרת ההרשמה מתבצעת השוואה בין הקורסים שנלמדו במוסד הקודם לבין תוכנית הלימודים של המחלקה, והסטודנטים עשויים לקבל פטור של עד 30% מהקורסים בתואר – בהתאם לכללי המל”ג.

ומה הסטודנטים חושבים על המסלולים?

“נהניתי במיוחד מהקורסים המעשיים בתוכנת אדובי (פרימייר, אילוסטרייטור וכו׳) שאפשרו לי להבין איך תכלס הדברים עובדים בשוק”, מספרת רעות וייזמן אליאסי, סטודנטית שנה ג’ במסלול שיווק וניהול קמפיינים. נוסף על כך, היא מספרת על מבטה אל העתיד בסיום התואר ורצון להשתלב בתחום: “התואר פתח בפניי את עולם הניסוח והתקשורת באופן שלא הכרתי. היום אני מרגישה שיש לי כלים אמיתיים לצאת לשוק העבודה – ככל הנראה ארצה לעסוק בדוברות”.

רון קלמן, סטודנט שנה ג’ במסלול רדיו ופודקאסטים מצטרף לדבריה: “ידעתי שאני בא לתואר בשביל המסלול הספציפי הזה, אבל לא ידעתי לאיזו משפחה אני נכנס. אז נכון, קיבלתי ידע טכני וביטחון לשבת מול המיקרופון ולדבר – אבל לצד זה קיבלתי ערכים, בית וחמימות ושלא משנה איפה אהיה בחיים מה שחשוב זה האנשים”.

אור נזרי: “למדתי במוסד אחר תקשורת וקולנוע וסיימתי בהצלחה את השנתיים הראשונות, אבל חסרה לי מאוד העשייה – כשהגעתי לספיר וסיימתי את סמסטר א’ של שנה ב’ היה לי ברור שעשיתי את הדבר הנכון”

בכל שנה מצטרפים סטודנטים בודדים למחלקה, לאחר שלמדו במוסד לימודים אחר, אור נזרי, סטודנטית שנה ב’ במחלקה לתקשורת במסלול עיתונות בעידן הדיגיטלי היא אחת מהם – והיא עשתה את המעבר ביוזמתה האישית, עוד לפני שנפתח מסלול המעבר באופן רשמי. “למדתי במוסד אחר תקשורת וקולנוע וסיימתי בהצלחה את השנתיים הראשונות, היה לי מאוד חסר עשייה שעושים לגבי תקשורת, וכשהגעתי לספיר וסיימתי את סמסטר א’ של שנה ב’ היה לי מאוד ברור שעשיתי את המעשה הנכון”.

לדברי אור, המפגש עם מרצים מתוך התעשייה העשיר את הידע שלה: “מפגש עם קרן נויבך או אילן יצחייק, אלו אנשים שמההיכרות איתם מהשטח והעשייה לימדו אותי המון”. כמו כן, היא מתארת כי מסלול עיתונות הוא הבחירה הטובה ביותר שעשתה כחלק מהמעבר לספיר: “מאז ומתמיד הבנתי שאני רוצה לעשות תקשורת שהיא כתובה, וגם בקבוצה של מסלול עיתונות קיבלו את הדברים שלי בשיעור, שיתפו אותי וממש עזרו לי להרגיש בנוח”.

סגור לתגובות.