צ'לה, עגלת הקפה בניר-עם.  צילום: אחינועם סלומון

עגלות הקפה שחוזרות למלא את העוטף: “בעיניי זו תקומה”

מחפשים מקום ללכת לשבת עם הלפטופ או סתם אתנחתא עם חברים על קפה טוב? איגדנו לכם את עגלות הקפה המיוחדות – מהעוטף ועד באר שבע: משתלה עם עצי זית בני אלפי שנים, תערובות קפה ייחודיות בלב הדשא בקיבוץ ואפילו עגלה נודדת שמחברת בין אנשים

עגלות הקפה של העוטף הן הרבה יותר ממקום לקנות בו משקה חם. הן נולדו מתוך אהבה לאנשים, געגוע לשגרה ורצון להחזיר קצת צבע לחיים. בין כרמים ירוקים, במשתלה עם עצי זית בני מאות שנים או בפינה שקטה בלב קיבוץ – בכל עגלה יש סיפור על חזרה הביתה, על בנייה מחודשת ועל קהילה שממשיכה להתקיים גם אחרי ותוך כדי סערה. יצאנו לדרך כדי לגלות את הפנים שמאחורי הקפה, לטעום את מה שמוגש בכוסות, ולהבין למה המקומות האלו הפכו להרבה יותר מעסק.

אצל דןדן – גבים
הבעלים: עידן וענבל

מתי נפתח: מאי 2024, כשהקיבוץ עוד היה בפינוי ועידן וענבל חזרו מהמילואים.

מה אוכלים: כריכים שעושים במקום, סלטים, קישים, מאפים, עוגיות ספיישל ותפריט אלכוהול.

שעות פתיחה: שלישי-שבת בין 9:00-19:00, שישי-שבת עד 9:00-15:00/16:00

טווח מחירים: עד 45 שקל

כשרות: חלבית, ללא תעודה. חלק מהמאפים עם חותמת כשרות.

אופציות טבעוני/ללא גלוטן: מגוון רחב של אופציות בכל קטגוריה

שאלנו על מה לא לוותר: מלוח-הקציצות עיג’ֳה וסלט החסות המיתולוגי עם הרוטב שעידן המציא. בגזרת המתוקים – עוגיות אמסטרדם והקרואסון השוויצרי.

וגם מה לדעתכם מיוחד אצלכם: התפריט שלנו כל הזמן משתנה, אווירה משפחתית, ערבי קונספט.

למה דווקא פה: עידן במקור מכאן, וענבל מגן יבנה. לפני המלחמה הם התגוררו בתל-אביב ויום אחרי 7 באוקטובר הוקפצו למילואים. בתל-אביב עידן עבד במספר מסעדות שף ולאחר חצי שנה של מילואים הוא נמלא געגוע למטבח. ענבל מספרת: “חשבנו מה הלאה – לחזור לתל אביב לא הייתה אופציה, עידן אמר לי ‘צריכים אותי בקיבוץ”‘. כך התקבלה ההחלטה לפתוח עגלת קפה בקיבוץ, עוד כשהיה מפונה, מתוך רצון לעשות טוב לתושבים כשיחזרו. “הציעו לנו לפתוח עוד מקום, אבל כרגע אנחנו לא רוצים עוד סניף – זה הבית”, מסכמת ענבל.

מקום לשיפור: האווירה הביתית והמיקום בלב הקיבוץ הופכים את המקום למבוקש, ובשעות מסוימות קשה למצוא מקום פנוי. כדאי להגיע מוקדם כדי לתפוס שולחן בנחת.

האינסטגרם של דןדן

״דןדן״, עגלת הקפה בגבים. צילום: אחינועם סלומון

קפה צ’לה – ניר עם
בעלים: רונה ורדי

מתי נפתח: 2022, חזרו לעבוד ביוני האחרון

מה אוכלים: אנחנו מקום מינימליסטי – קודם כל שותים קפה איכותי בשתי תערובות שונות, מאפים איכותיים, כריך קממבר מעולה, עמדת שוקולד לילדים

שעות פתיחה: ראשון 08:00-13:00, שלישי רביעי וחמישי 08:00-13:00, שישי שבת 09:00-13:00

טווח מחירים: 15-40 שקל

כשרות: ללא תעודת כשרות, המוצרים כשרים חלביים

טבעוני / ללא גלוטן: אפשרי בתיאום מראש

שאלנו אותם על מה לא לוותר: הקפה שלנו מעולה, והכריך קממבר אגדי.

ומה לדעתכם מיוחד: אווירה כפרית, אנחנו נמצאים באמצע הקיבוץ, ויש לנו קהל קבוע מהאזור

למה דווקא פה: “ניר-עם זה הבית”, אומרת ורדי. את המקום היא פתחה יחד עם בן זוגה תום ב-2022. “בשבעה באוקטובר איבדנו פה הרבה חברים ואנשים יקרים לנו מאוד – ביניהם גם לקוחות קבועים מהאזור. עגלת הקפה שלנו ספגה פגיעה במלחמה ונאלצה לעבור שיפוץ, לאחר פינוי ממושך וחופשת לידה – המקום חזר לפעול. לשבת פה ולשתות קפה זה לחזור לרגעים שלפני, כשהייתה פה קהילה לא רק מניר-עם, אלא מהאזור כולו. הכי קל זה לקחת את הילדים ולעבור למקום אחר, אבל זו תקומה בעיניי”.

מקום לשיפור: הקפה והמאפים שווים את הביקור, אבל כדאי לדעת שאין שירותים ממש בסמוך, ואופציות ללא גלוטן מחייבות תיאום מראש – פחות מתאים למי שמחפש עצירה ספונטנית.

לאינסטגרם של צ’לה

צ’לה, עגלת הקפה בניר-עם. צילום: אחינועם סלומון

משתלת דרך הזית – זמרת
הבעלים: תמיר כהן

מתי נפתח: החנות נפתחה לפני כחמש שנים, בית הקפה נפתח מעט לפני המלחמה.

מה אוכלים: שייקים, קפה, קינוחים, קרואסונים, עוגות, ברוסקטות, סלטים, טוסטים, פוקצ’ה, פיצה

שעות פתיחה: א’-ה’ 9:00-17:00, שישי 8:30-14:00

טווח מחירים: 20–60 שקל

כשרות: כשר, רבנות שדות נגב

טבעוני / ללא גלוטן: סלטים, לחם ללא גלוטן לטוסט

שאלנו אותם על מה לא לוותר: קפה, פיצה, סיור בין עצי הזית העתיקים שלנו

ומה לדעתכם מיוחד: מקום יפיפייה המעניק חוויה ייחודית שמשלבת בית קפה עם משתלה ענקית – כולל עצי זית בני מאות ואף אלפי שנים.

למה פה: כהן חזר למושב לאחר הפינוי, ובתום תקופה בה המושב שימש בסיס צבאי – המקום חזר לפעול מתוך תחושת חיבור והתחדשות, דווקא פה בלב העוטף.

מקום לשיפור: האווירה פסטורלית ומזמינה, אך חלק מהמבקרים ציינו שהתפריט אינו רחב במיוחד, ושבשעות עמוסות ייתכן עיכוב בהזמנות. מומלץ להגיע בנחת וליהנות מהשיטוט במשתלה.

לאינסטגרם של דרך הזית

״דרך הזית״, עגלת קפה בלב המשתלה בזמרת. צילום: אחינועם סלומון

גאולה בר – מושב תקומה
הבעלים: דוד וניצן בוימן, ובנות זוגם רות ואלה

מתי נפתח: 2021, נפתח מחדש לאחר שיפוץ באוגוסט 2024

מה אוכלים: קפה איכותי, מאפים מתוקים ומלוחים, כריכים (כולל טבעוניים), פלטות פיקניק, יינות ומיצים טבעיים

שעות פתיחה: שני-חמישי: 08:30–15:00, שישי: 08:00-13:30

טווח מחירים: 15–60 שקל

כשרות: כשר, תעודת כשרות של הרבנות

טבעוני / ללא גלוטן: קיימות אופציות טבעוניות וללא גלוטן

שאלנו אותם על מה לא לוותר: קרואסון פיסטוק, כריך קציצות ירק, פלטת גבינות ויין בין הכרמים

ומה לדעתכם מיוחד: עגלת קפה בלב מושב חקלאי, עם עיצוב צבעוני, מוזיקה טובה ונוף לכרמים

למה דווקא פה: דוד וניצן, דור שלישי במושב תקומה, חזרו לדרום אחרי טיול באוסטרליה שבו התאהבו בקונספט של עגלות קפה בטבע. יחד עם רות ואלה הקימו את “גאולה” בין הכרמים של המשפחה. הקרון נקנה משומש ושופץ בעבודת יד משותפת של כל בני המשפחה. במהלך מלחמת “חרבות ברזל” פונו תושבי המושב והעגלה נסגרה. דוד שירת כרבש”צ של תקומה, וניצן כלוחם. רק כשנה לאחר מכן, העגלה נפתחה מחדש עם תפילה לשגרה ולשלוות אמת.

מאחורי השם: גאולה קרויה על שם סבתא גאולה שהייתה אישה יוצאת דופן. היא גידלה עשרה ילדים באומנה ודאגה שתמיד יהיה אוכל לכולם. הלוגו של העגלה, בעיצובה של אלה, מנציח את דמותה עם סיגריה, משקפי שמש וחיוך משובב – סמל של בית, חמלה ונשמה.

מקום לשיפור: המקום הפך לאבן שואבת לחובבי קפה מכל האזור, במיוחד בימי שישי – מה שיוצר עומס ותור לא קצר. אם אתם מחפשים חוויה רגועה, אולי כדאי להגיע באמצע השבוע או בשעות הפחות עמוסות.

לאינסטגרם של גאולה

״גאולה בר״, עגלת קפה צופה לכרמים בתקומה. צילום: אחינועם סלומון

קפה נודד – עגלה ניידת (כעת במכתש, באר שבע)
הבעלים: נעמה גושן

מתי נפתח: אפריל 2024

מה אוכלים: עוגות ועוגיות ביתיות, קפה שנטחן במקום, שתייה קלה

שעות פתיחה: משתנות בהתאם ללו”ז ולמיקום – מתעדכן באינסטגרם

טווח מחירים: 12–20 שקל

כשרות: המוצרים כשרים ללא תעודה, לא פתוח בשבת

טבעוני / ללא גלוטן: קיימות אופציות טבעוניות

שאלנו אותה על מה לא לוותר: קפה טרי והעוגיות הביתיות

ומה לדעתך מיוחד: האווירה. עגלה ניידת שמגיעה לאזורים שונים בארץ ובנגב. יוצרת מרחב קהילתי נעים ונייד, שיחה טובה וקפה איכותי במחיר מעולה.

למה דווקא פה: “זה לא סתם קפה – זו עגלה עם שליחות”, אומרת נעמה. “בעקבות המלחמה, כשהקהילות התפזרו, נולדה היוזמה ליצור נקודת מפגש חברתית נודדת. העגלה שמה דגש על שימוש בחומרי גלם מקומיים, והיא נולדה מתוך אהבה לאנשים ורצון לייצר מפגשים בעם ישראל. הרגשתי שיש צורך להיפגש בפשטות בלי שיח מסוים – פשוט מפגשים אנושיים על קפה טוב”.

מקום לשיפור: החוויה ייחודית והמחירים נוחים, אך התפריט מצומצם ושעות הפעילות משתנות לפי המיקום. שווה לבדוק את העדכונים באינסטגרם לפני שמגיעים.

לאינסטגרם של קפה נודד

 

״קפה נודד״ של נעמה גושן, צילום:

סגור לתגובות.