החלה מוכנה. צילום: ירדן לאור

מיוחד לתקופת המבחנים: חלה עם טעם של בית

“שכחת שיש לך אמא?” מופיע על הצג באייפון. תקופת המבחנים כאן. חוץ מהדירה שלך או של החבר ללמידה, כיתת הבחינה או הספריה, כנראה שביקרת במעט מאוד מקומות, ובטח שלא בבית של ההורים. בימים אלה סביר להניח שהבית מבולגן, הכיור מלא, המקרר ריק ואין לנו אף בגד נקי ללבוש (במקרה הטוב נלך למבחן הבא עם החולצת סוף מסלול משנת 2001, שהיא לא שלנו או של מישהו שאנחנו מכירים). לא אמא, לא שכחנו שיש אותך! להיפך – כמה שהיינו רוצים אותך איתנו בתקופת מבחניםאין על הריח של הכביסה של אמא, על האוכל של אמא ואני בטוחה שהיה הולך לי הרבה יותר טוב אם אמא הייתה מעירה אותי בבוקר של מבחן.

הדבר הכי גרועתקופת המבחנים מדירה אותנו מארוחות השישי המשפחתיותהנחמה היא ארוחת חברים סטודנטיאלית שלפעמים רק מגבירה את הגעגוע לבישולים של אמא ואת הלחץ לקראת המבחן הבאלחלה מעמד מיוחד בארוחות שישי והיא ללא ספק יכולה לשפר את ארוחת החברים הקרובהההכנה של החלה קצרה וקלה והיא בטוח תגרוף המון מחמאותמהשאריות (אם יישארו כאלה) אפשר להכין סנדויץ׳ למבחן, שאולי יזכיר את הסנדויץ׳ של אמא.

FullSizeRender

מצרכים:

½ קילו קמח

11 גרם שמרים יבשים

½ כוס סוכר

¼ כוס שמן

כוס מים פושרים

כפית מלח

½ כוס קמח תופח

½ כוס מים פושרים

ביצה טרופה

שומשום

מלח גס

IMG_1784

אופן ההכנה:

1. מערבלים במיקסר במהירות גבוהה קמח, שמרים, סוכר, מלח, שמן ומים כשתי דקות. מוסיפים למיקסר קמח תופח ומים פושרים ומערבלים עוד 4 דקות.

2. מכסים ומתפיחים – כחצי שעה עד ארבעים דקות.

3. מקמחים משטח עבודה וקולעים חלה – אפשר לצמות שונות, או פשוט לחלק לכדורים, ואז לדאוג שהם קרובים זה לזה, אך לא צמודים.

4. מברישים את החלות בביצה, מפזרים מעל שומשום, מלח גס (אפשר גם להוסיף גרעיני חמניה או דלעת), מכסים ומתפיחים עוד כחצי שעה. בזמן זה מחממים את התנור ל-200 מעלות.

5. מכניסים את החלה לתנור עד שהיא זהובה, כ-25 דקות אפיה.

6. בתיאבון.

IMG_9193

המתכון – בהשראת מתכון של אור יריב.

צילום התמונות: ירדן לאור.

סגור לתגובות.