חג החנוכה מתקרב בצעדי ענק וכמדי שנה, את ריח הסופגניות ניתן להריח בכל פינה. עם השנים, את מקומן של סופגניות הריבה הקלאסיות תפסו מהדורות מוגבלות של סופגניות עם מילויים וציפויים מיוחדים, ולכל מאפייה יש את “סופגניית הדגל” ששואפת להיות המיוחדת והטעימה ביותר. לאלו מכם שלא מעוניינים לשלם יותר מדי, אך עדיין חושקים בסופגניות המיוחדות – ניתן להכין אותן בקלות בבית בעזרת מתכון מנצח של בצק סופגנייה וכמה המלצות למילויים ועיטורים.
מצרכים (ל-30 סופגניות):
1 ק”ג קמח לבן
50 גרם שמרים טריים באבקה
60 גרם סוכר לבן
1/2 כפית מלח
300 מ”ל מים פושרים
2 ביצים
180 גרם חמאה מומסת
2 כפות קוניאק
מצרכים למילוי הסופגניות:
100 גרם שוקולד חלב
100 גרם שוקולד לבן
ממרח לוטוס
ריבת תות
ריבת חלב
אופן ההכנה:
- מכניסים את המצרכים לתוך מערבל עם וו לישה, לפי סדר הרכיבים.
- לשים במהירות איטית למשך כ-7 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ללא גושים.
- מכסים את קערת המערבל עם ניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח שעה, עד להכפלת הנפח.
- מחלקים לכדורים קטנים של כ- 40 גר’ ומניחים במרווחים על נייר אפייה משומן. מניחים לכדורים לנוח חצי שעה.
- מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את הסופגניות כ-2 דקות בכל צד, עד להשחמה יפה.
- מוציאים לנייר סופג, ולאחר דקה ממלאים בעזרת שק זילוף.
אופן הכנת המילוי:
למילוי שוקולד:
ממיסים במיקרוגל 100 גרם שוקולד חלב עם חצי כוס שמנת מתוקה. לאחר 20 שניות, מערבבים מעט, ומחזירים למיקרוגל למשך 10 שניות נוספות. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה ומניחים לצינון.
מילוי ריבת חלב, ריבת תות ולוטוס: כפי שהם, ללא צורך בהכנות נוספות.
לקישוט ולעיטור:
על סופגניות הריבה וריבת חלב: בעזרת מסננת מפזרים מעט אבקת סוכר.
על סופגניית הלוטוס: ממיסים במיקרוגל 4 כפות ממרח לוטוס. אחרי 10 שניות, מערבבים מעט ומחזירים למיקרוגל למשך 10 שניות נוספות. מערבבים היטב עד לקבלת מרקם חלק. טובלים את החלק העליון של הסופגנייה, ומיד הופכים חזרה. ממיסים 100 גרם שוקולד לבן. מכניסים לשק זילוף, חורצים חור קטן בקצה, ומקשקשים מעל הלוטוס. את דפנות הסופגנייה ניתן לצפות בקוקוס או שברי אגוזים, שיעניקו מראה נקי יותר.
חג שמח!