הערב (א’) בשעה 21:00 ייפגשו הפועל ירושלים ומכבי תל אביב בארנה בירושלים, במסגרת המחזור ה-14 של ליגת ווינר בכדורסל. בין אם זה משחק ליגה או גביע – המשחק בין שתי היריבות המושבעות הוא כמעט תמיד המשחק הכי חם בכדורסל הישראלי וככזה הוא תמיד מספק את הסחורה. בקרב אוהדים שרופים מרגישים את הלחץ עולה כבר כמה ימים מראש. גם הערב תתחלק הארנה לשני צדדים באופן מובהק – צהוב מול אדום, והמתח יהיה בשיא.
גם אם אתם לא אוהדים אדוקים של אחת הקבוצות, או חובבי ספורט בכלל – צפייה במשחק כדורסל היא אירוע חברתי לכל דבר, ללא הבדלי דת, גזע ומין. לא חייבים להיות בקיאים בנושא, וגם לא באמת בחוקים, בשביל ליהנות ממנה. לצפות במשחק – בין אם מהיציע הרועש או מהספה הנוחה בבית – זאת חוויה. קולם של הפרשנים, שירי האוהדים, והתוצאות – צמודות או לא – הופכות את האירוע למותח וממכר, הרבה יותר מקולו של ארז טל שמבשר שהדייר הבא שיוצא מבית האח הוא… היא…
אבל מה נאכל?
בסרטים האמריקאיים תמיד צופים בפוטבול, בייסבול או כדורסל לצד שולחן עמוס לעייפה – פופקורן, נאצ’וס עם שלל מטבלים, בירות, פיצות, דליי KFC או נקניקייה בלחמניה. אנחנו ירושלמים, ואת הכדורסל שלנו אנחנו רואים עם חומוס על השולחן. כן, אנחנו מעדיפים לנגב את החומוס ולא רק את הדמעות שלנו כאוהדי הפועל (אולי).
המתכון המתבקש הוא לחומוס אקספרס. השימוש בגרגירי החומוס הקפואים מזרז את התהליך ואין צורך להשרות או לבשל אותם במשך שעות. פתרון מצוין לאירוח של הרגע האחרון – רק תדאגו שמישהו יביא פיתות.
מצרכים:
3 כוסות גרגירי חומוס קפואים
2 כפיות סודה לשתיה
כוס ורבע טחינה גולמית
1.5 לימונים סחוטים
חצי כפית מלח
2 שיני שום כתושות
אופן ההכנה:
- מבשלים בסיר את גרגירי החומוס במים רותחים וסודה לשתיה על אש גבוהה עד להרתחה. ממשיכים לבשל על אש בינונית כחצי שעה עד שגרגירי החומוס רכים.
- מערבבים את הטחינה הגולמית עם מיץ הלימון והמלח ומוסיפים מים קרים – עד שהטחינה תהיה במרקם שאתם אוהבים – המרקם של הטחינה יהיה המרקם של החומוס, גם אחרי הוספת הגרגירים.
- מוסיפים את גרגירי החומוס המבושלים, אחרי סינון, ושיני שום כתושות לטחינה (אפשר להשאיר כמה כפות בחוץ לתוספת..) וטוחנים – במעבד מזון או עם בלנד מוט.
- מתבלים לפי הטעם – מלח, עוד שום או עוד לימון.
- ׳מצלחתים׳ – פפריקה, שמן זית, צנוברים, פטריות ובצל, בשר טחון או כל מה שאתם אוהבים.
ניגוב שמח!
צילום כל התמונות בכתבה: ירדן לאור