מרק בטטה. צילום: ירדדן לאור

חורף, תקופת מבחנים – ומרק בטטות

החורף באמת כבר כאן ותכף מגיעה גם תקופת המבחנים. הפתרון כדי להתחמק מהשניים הוא להישאר מתחת לפוך ולא לצאת עד פסח לפחות. הקור והגשם הם התירוץ הכי טוב למה לא לשבת ללמוד – מצינון קל ועד נשירת אצבעות. כשנבין שאין ברירה והגיעה השעה ללמוד, יצוץ הדבר הדחוף דחוף-דחוף שחייבים לעשות ממש עכשיו – לנקות אבק מהספרים על המדף, לסדר את התבלינים במגירה לפי סדר אלפבתי, למיין תמונות מהטיול הגדול, או לעבור בפעם המיליון להיום על הפיד בפייסבוק, מי יודע, אולי יש משהו חדש.

בטטות קלופות ומוכנות לעבודה. צילום: ירדן לאור
בטטות קלופות ומוכנות לעבודה. צילום: ירדן לאור

אחרי כמה שעות של “למידה” מתחלקים הסטודנטים לשני מחנות: מחנה ה”חייבים לעשות הפסקה מהלימודים, להכין ארוחת צהריים – חשבתי על ביף בורגניון וניוקי ברוטב ערמונים שנלך לקטוף בעצמנו”. ומנגד מחנה ה”חייבים לעשות הפסקה מהלימודים, ללכת לאכול בחוץ – יש מקום מעולה בקרית שמונה, ההמבורגר הכי טעים שתאכל בחיים שלך”. כך או כך, על הפסקת צהריים אנחנו יכולים להשקיע המון זמן. אוכל זה בריא, מזין וחשוב למוח – אחרי הפסקה של כמה שעות, בטוח נהיה מרוכזים ללימודים.

שאר ירקות חתוכים. צילום: ירדן לאור
שאר ירקות חתוכים. צילום: ירדן לאור

מרק בטטות הוא פתרון מצויין לתקופת מבחנים. קערת מרק מחממת ומבריאה, המצרכים לא יקרים כמו לאכול בחוץ כל יום, סיר מרק מחזיק מעמד כמעט שבוע במקרר וההכנה שלו מצד אחד לא לוקחת הרבה זמן, אבל מצד שני מרחיקה מהלימודים למספיק זמן.

יופי של קרש חיתוך. צילום: ירדן לאור
יופי של קרש חיתוך. צילום: ירדן לאור

מצרכים:

4-5 בטטות גדולות

2 בצלים

3 גזרים

ראש סלרי

4 גבעולי סלרי

5-6 שיני שום (לפי הטעם)

2 פחיות חלב קוקוס

1 וחצי ליטר מים

מלח

פלפל

כאן מגיע של הבלנדר. צילום: ירדן לאור
כאן מגיע שלב הבלנדר. צילום: ירדן לאור

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מקלפים את הבטטות, חותכים לקוביות, מתבלים במלח ופלפל ואופים כחצי שעה, עד לריכוך שמזלג ננעץ בקלות. (בזמן הזה אפשר לקרוא סיכום למאמר או לעבור על מצגת).

  2. פורסים את הבצל, הגזר והסלרי (בלי העלים), מטגנים עד שהבצל והכרישה נעשים שקופים. מוסיפים את שיני השום ואת הבטטות הרכות מהתנור – ומערבבים.

  3. מוסיפים מים, מי קוקוס, מלח ופלפל עד לרתיחה (אפשר להוסיף בשלב זה 2-3 כפות סויה על חשבון חלק מהמלח).

  4. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כ-20 דקות עד שכל הירקות רכים. מערבבים אחת לכמה דקות.

  5. מורידים מהאש, מצננים קצת וטוחנים – אפשר להעביר למעבד מזון או באמצעות בלנדר מוט.

בתיאבון. צילום: ירדן לאור
בתיאבון. צילום: ירדן לאור

אופציות לשינויים:

  • מומלץ להוסיף צ’ילי וג’ינג’ר עם שאר התבלינים

  • יש סוגים שונים של חלב קוקוס – מומלץ להשתמש בזה עם האחוז שומן הנמוך ביותר, 7% בדרך כלל. הוא גם יותר דליל.

סגור לתגובות.