החג עבר ונשלחתם הביתה עם קופסאות מאימא או מהדודה שאתם לא יודעים מה לעשות איתן? במקום לחכות לזרוק אותן לפח, הינה כמה רעיונות איך לנצל את המצרכים האלה למנות חדשות ושוות במיוחד – קונכיות ממולאות, מאפינס גבינות, לחמניות מהירות וקציצות עדשים. הוציאו את הקופסאות, הגבינות והבצקים הקפואים, ותתחילו לבשל.
- בורקס גבינות
החומרים:
– 200 גרם של גבינות (קוטג’/ גבינה לבנה/ גבינת שמנת/ פטה/ גבינות קשות למיניהן)
– ביצה
– מלח + פלפל לפי הטעם
– בצק מופשר פילו/ פילאס/ עלים/ דפי אורז
הכנה:
- להדליק לתנור ל-160 מעלות
- לערבב את כל הגבינות יחד בקערה
- להוסיף לקערה ביצה ומלח + פלפל ולערבב הכל יחד
- לגיוון הטעם אפשר להוסיף עשבי תיבול, זיתים, רוטב פיצה, ירקות וכו’
- לפתוח את הבצק המופשר, למלא אותו בתערובת הגבינות ולגלגל את הבצק לצורת שבלול
- להבריש בביצה (חלמון בלבד) ולהכניס לתנור לכ-20 דקות או שעד שהבצק מזהיב
-
קונכיות פסטה ממולאות גבינות
החומרים:
לפסטה: פסטה קנוכיות גדולות – או כל פסטה שניתן למלא אותה (כמה שיותר גדולה יותר נוח)
למלית:
4 כפות שמן זית
2 שיני שום
300 גרם עלי תרד
תיבולית עשבי תיבול (לא חובה)
250 גבינת ריקוטה 5%
150 גרם גבינה בולגרית
100 גרם פרמזן
כפית שטוחה של מלח דק
כפית שטוחה של פלפל שחור גרוס
לרוטב ולאפייה:
1 צנצנת של רוטב עגבניות מוכן
2 כפות שמן זית
50 גרם גבינת פרמזן
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- מבשלים פסטה בסיר גדול עם מים וכפית מלח עד שהפסטה רכה אך לא מדי כדי שלא תתפרק.
- מכינים את התרד: במחבת מחממים שמן זית וכף חמאה, מוסיפים את השום הכתוש, את תיבולית עשבי התיבול (או כל תיבולית אחרת) ואת עלי התרד, מלח ופלפל עם 1/2 כוס מים. מערבבים כל הזמן בעדינות כרבע שעה ומקררים.
- מכינים את מלית הגבינות והתרד: מפוררים את הגבינה הבולגרית, מגרדים פרמזן ומערבבים עם הריקוטה. על קרש חיתוך קוצצים מעט את עלי התרד, מכניסים לקערה ומערבבים היטב עם הגבינות. ממליחים ומפלפלים בעדינות.
- משמנים בשמן זית תבנית אפיה עמוקה. מוזגים לתוכה את רוטב העגבניות.
- מסדרים את הקונכיות המבושלות בתבנית בצפיפות.
- מתחילים למלא את הקונכיות עם כפית בעדינות. מפזרים עוד קצת שמן זית על הקונכיות וגבינת פרמזן מגוררת.
- אופים בתנור כחצי שעה עד שהמאפה מזהיב.
3. מאפינס גבינות וזיתים
חומרים:
– 24 תבניות מיני מאפינס חד פעמיות או תבנית מאפינס של 12
– 100 גרם חמאה מומסת
– 2 גביעי יוגורט 4.5%
– קופסת קוטג’ אחת (250 גרם)
– קופסת גבינה לבנה (250 גרם)
– כוס פתיתי גבינה צהובה – או חותכים בעצמכם 100 גרם גבינה צהובה
– 70-60 גרם גבינה בולגרית מעוכה לפירורים (עם מזלג)
– 3 ביצים
– 2 כוסות + 3/4 כוס קמח תופח ( או קמח ושקית אבקת אפייה)
– כוס וחצי זיתים קצוצים
– חצי כפית מלח
– חצי כפית פלפל
– שמן לשימון התבניות
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את תבנית/תבניות המאפינס בחמאה/שמן
- מערבבים בקערה גדולה את הגבינות עם החמאה והביצים
- מתבלים במלח ובפלפל
- מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה, לאחר מכן מוסיפים פנימה את הזיתים ומערבבים מעט
- שופכים את התערובת לתפניות הקאפקייק עד כ3/4 מהתבנים
- מכניסים לתנור ל-30 דקות – במידה שהתבניות הן של מיני מאפינס, לשים לב לעשות חצי מהזמן
- מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
-
4. מאפה גבינות טורקי
החומרים:
– 500 גרם קמח
– חצי כוס שמן זית
– כוס סוכר
– כף שמרים יבשים
– כפית מלח
– 200 גרם בולגרית חתוכה לקוביות
– 150 גרם גבינה צהובה מגורדת
– 200 גרם מוצרלה מוגרדת
– 2 ביצים
– כוס וחצי מים ( 300 מיל)
– תבנית אלומיניום מלבנית
הכנה:
- בקערה שמים קמח, סוכר, שמרים ומערבבים
- מוסיפים לתערובת מים, מלח, חצי מכמות השמן, ביצה ולשים את הבצק לעשר דקות. אם הבצק נדבק לידיים מוסיפים מעט קמח. אם הוא לא מתאחה – מוסיפים מעט מים
- משאירים את הבצק לנוח להתפחה לשעה
- מערבבים את כל הגבינות חוץ מהמוצרלה לתערובת
- לאחר השעה, מרדדים את הבצק לעובי של אצבע ולוקחים חצי מתערובת הגבינות (ללא המוצרלה), מפזרים על הבצק ומקפלים אותו לחצי. מניחים את החצי השני של תערובת הגבינות ומקפלים שוב ככה שיש מעין כיכר לחם
- מעבירים את הלחם לתבנית ומפזרים מעל הלחם את יתר השמן ומסובבים את הבצק בתבנית כך שיתמלא שמן מכל הצדדים
- עם האצבעות לוחצים על הבצק כך שימלא את כל התבנית
- מפזרים מעל הלחם את המוצרלה בנדיבות ומשאירים להתפחה של חצי שעה
- מורחים ביצה (רק חלמון) ומכניסים לתנור כ-40 דקות או עד השחמה
- ביסוני גבינה בשתי דקות עבודה תמונה תומר אפלבאום
חומרים:
– 200 גרם חמאה מומסת
– 1/2 כוס פירורי גבינה קשה (צהובה/ גאודה)
– 1/2 כוס שמנת חמוצה
– כפית מלח
– 2 כוסות קמח תופח
אופציונלי למילוי:
– פסטו
– כדורי מוצרלה
– קוביות גבינה בולגרים
– זיתים חתוכים
הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מכניסים לקערה את החמאה המומסת, פירורי הגבינה, השמנת החמוצה והמלח ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- אם בוחרים למלא את הביסונים, לוקחים עם ידיים נקיות כמות קטנה של התערובת (כף גדושה בערך), משטחים אותה בכף היד, ממלאים במילוי הנבחר וסוגרים סביבו עם שארית התערובת. מניחים על נייר האפייה.
- ניתן להבריש את הביסונים בביצה טרופה ולפזר מעליהם שומשום
- אופים כ-25-20 דקות עד שהביסונים מזהיבים – ומגישים
- פשטידת פסטה
החומרים:
– תבנית מלבנית או עגולה של 26 ס”מ
– שלושת רבעי חבילת ספגטי מוכן
– כוס וחצי של בצל ירוק קצוץ
– רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
– רבע כוס אורגנו (לא חובה)ֿ
– רבע כוס שמן זית
– 2 ביצים
– 300 גרם גבינה מלוחה (צפתית/ בולגרית/ פטה)
– חצי כוס יוגורט
– חצי כפית מלח
הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- מערבבים את כל המצרכים בקערה גדולה ואז מוסיפים את הספגטי ומערבבים היטב
- מכניסים את התערובת לתבנית ומכסים בנייר אפיה ועליו נייר כסף וסוגרים היטב
- אופים 25 דקות, מסירים את הכיסוי ואופים לעוד 15 דקות להזהבה
- מקררים היטב לפני החיתוך וההגשה
- כדורי שוקולד
החומרים:
– עוגת שוקולד בחושה יבשה שנשארה מהחג בכמות של תבנית אינגליש קייק. במידה שהעוגה רטובה ניתן להוריד בחצי את כמות השוקולד המריר
– 100 גרם שוקולד מריר
– 25 גרם חמאה
– 6 כפות מים רותחים
ההכנה:
- ממיסים את הקוביות שוקולד עם החמאה והמים במיקרוגל ומערבבים לתערובת אחידה
- מפוררים את העוגה לתוך הקערה ומערבבים עם תערובת השוקולד
3. יוצרים עיגולים בעזרת הידיים ומגלגלים בקוקוס/סוכריות צבעוניות ושומרים במקרר כשעה לפני האכילה