IMG_20160605_133205

פסטיבל קולנוע דרום נפתח בהקרנות של סרטי בוגרים: “הייתי בעננים, דפק לי הלב”

החום המעיק ששרר היום (א’) בפתיחת פסטיבל קולנוע דרום בסינמטק שדרות לא מנע מאורחים רבים להגיע, להסתובב בין הדוכנים, לשתות בירה צוננת ולספוג קצת תרבות. בין הבאים בלטו סטודנטים צעירים לקולנוע שהגיעו כדי ללמוד מעט על שמה מצפה להם בסוף התואר, וחברים ובני משפחה שבאו לפרגן לבוגרים הנרגשים שהציגו את הסרטים שלהם.

“זה יום מרגש”, אומר יוסי מדבד (26), סטודנט לקולנוע שנה ב’. “יוצא לנו לראות את סרטי הגמר שחלקנו לקח בהם חלק, אמנם לא בעריכה ובתסריט, אבל כן בהפקה. לכן כל השנה ציפינו לרגע הזה שבו נראה את המוצר המוגמר”. שחר פלק (24), סטודנטית צעירה לקולנוע מוסיפה: “בחרתי לי כמה סרטים שנראו לי מעניינים מבחינת הפסקול, כי בזה אני מתעסקת, ואני מקווה גם בקרוב לקפוץ למים ולעשות משהו משלי”.

למקום הגיעו גם סטודנטים ממחלקות אחרות, כמו שיווק טכנולוגי, שבאו ליהנות ולפרגן לחברים. “אין יותר מדי אירועי תרבות באזור, אז זה כיף שיש אירוע כזה”, אומר הסטודנט אסף וינשטוק (26). חברו, עמרי יעקב מוסיף “מה יותר טוב מבירה וסרט כדי להתחיל את היום?״.

צילום: פלג אלוני
סטודנטים מהמחלקה לשיווק טכנולוגי. צילום: פלג אלוני

חלק מהסרטים שהוצגו דנו בפוליטיקה הישראלית ועוררו תגובות בקהל. “הפסטיבל נפתח עם שני סרטים אמיצים מאוד”, אומר נוריאל כהן, סטודנט שנה ב’ לקולנוע שצפה באחד מהם – “בשנה הבאה בירושלים“, המציג ישראל עתידנית בשנת 2047, שבה כל יהודי העולם מחויבים לעלות לארץ. “אני אמנם לא מזדהה עם הסרט מבחינה פוליטית, אני בצד הימני במפה, אבל בעד לשמוע רעיונות שונים, אחרת מזה קולנוע?” הוא אומר. מעבר לכך, כהן התרשם מהרמה הגבוהה של הסרטים ומבין שיש לו עבודה קשה. “הנוכחות כאן נותנת מוטיבציה, יש רמה להגיע אליה וזה אתגר”.

“עשיתי סרט – פאק איט”

צליל זיסו (28) היא בוגרת שהציגה היום את הסרט שלה שנקרא “צרצרים” ועוסק בגירושים בין הורים מנקודת מבטה של הילדה. “עבדתי עליו שנתיים וההתרגשות בהקרנה הייתה גדולה”, היא מספרת. “הסרט לא מבוסס על מקרים אמיתיים לגמרי, אלא מהשראות שונות שקיבלתי”. צליל קיבלה תגובות חיוביות על הסרט אך היא מסבירה שמה שהכי חשוב לה זה מה בני משפחתה חושבים, כי הם יגידו את האמת והם אהבו את הסרט, “כל השאר זה בונוס”, היא אומרת.

צליל זיסו. צילום: עדן זיסו
צליל זיסו. צילום: עדן זיסו

במהלך הקרנת הסרט ההתרגשות של צליל הייתה גדולה במיוחד. “הייתי בעננים, דפק לי הלב, כל הזמן הסתכלתי על אנשים – לראות איך יגיבו”. על תהליך העבודה על הסרט היא מספרת: “זה תהליך ארוך עם הרבה למידה עצמית, זה סוג של עבודה פסיכולוגית. בסוף זה מאוד מספק. עשיתי סרט, פאק איט”.

דן שכטר, אביו של אורי שכטר, בוגר שהציג את סרטו “חוץ“, מספר על החוויה לראות סרט של בנו: “הסרט של אורי עוסק בנער אבוד שהוריו עוברים משבר, וכן, יש השראה מחייו הפרטיים.  לכן זו הייתה חוויה מרגשת ומטלטלת לראות את הסרט”, אומר שכטר. לדבריו, האווירה בפסטיבל מאוד מיוחדת ושונה מזו שבמרכז. “יש פה משהו מאוד מרגש וייחודי לעומת תל אביב. מרגישים כאן את הקשר בין הסטודנטים, את החברות החזקה והפרגון ביניהם וזה עובר פה בהקרנות של הסרטים”.

דן שכטר. צילום: פלג אלוני
דן שכטר. צילום: פלג אלוני

צילום תמונה ראשית: פלג אלוני

סגור לתגובות.