יהודה לבבי והקונטרבס (צילום: מושיקו חורש)

סטודנט מזמר

להקת "גוטה גוטה" (צילום: אולפני אביץ)
יהודה לבבי (מימין) עם חבריו ללהקה (צילום: אולפני אביץ)

למרות שאת רוב ילדותו בילה מאחורי תופים, יהודה לבבי, בן 25 ממשואות יצחק, התאהב בקונטרבס כשהיה תלמיד בכיתה ט’, בישיבה התיכונית “כינור דוד” בירושלים. במרוצת השנים הוא למד לנגן גם על פסנתר, גיטרה ומלודיקה, והשנה התחיל ללמוד כסטודנט מן המניין באקדמיה למוזיקה בירושלים.

[Lead][/Lead]

“מסלול הלימודים שלי”, מספר לבבי, “נקרא יצירה רב תחומית. לומדים המון קלאסי, אבל יש אוריינטציה למוזיקה פופולארית ולכתיבת עיבודים לתזמורות. כל החבר’ה שכותבים לדודו טסה ולתזמורת האנדלוסית באו מהמסלול הזה. זה מסלול שנחשב די קשה להתקבל אליו. דרושה רמה מאוד גבוהה של הבנה תיאורטית ושמיעה מעולה. המטרה שלי בסופו של דבר היא להגיע אל תחום החינוך וההוראה מבפנים, מתוך היצירה המוזיקלית”.

יהודה לבבי והקונטרבס (צילום: מושיקו חורש)
יהודה לבבי והקונטרבס (צילום: מושיקו חורש)

במהלך חייו היה לבבי חלק מהרכבים שונים, אבל במכינה הקדם צבאית “בית ישראל”, קם ההרכב הרשמי הראשון: “אמיתי מן בקלרינט, אביב קסט בגיטרה ואני על הקונטרבס. בסוף המכינה גילינו שממש בא לנו לנגן ביחד. הופענו בעיקר בפאבים ירושלמיים קטנים כאלה, ובאירועים של המכינה. קראנו לעצמנו ‘גוטה גוטה’, שזה טוב טוב, באיזה שילוב לא הגיוני של גרמנית ויידיש. ומההתחלה הייתה לנו התפזרות סגנונית”. אם רוצים הגדרה מסודרת, היא יכולה להיות: גרוב חסידי-אירי-קלטי-כליזמר-בלקני.

ההרכב מופיע כבר כמעט שנתיים, מאז שהשתחררו מצה”ל. בתחילת הדרך לא עלה על דעתם להופיע כלהקת חתונות, ובוודאי שלא חשבו שיתפרנסו מזה. “איך שהשתחררנו”, מספר לבבי, “אביב ואני יצאנו לשביל ישראל ביחד, ועשינו מלא חינגאות בדרך. הייתי עם המלודיקה ואביב היה עם יוקלילי. במוצאי שבת אחת עשינו הופעה במקלט של  המכינה, ושם היינו ‘גוטה גוטה’ בפעם הראשונה מאז השחרור. הזמנו מלא חברים, הביאו לי את הקונטרבס במיוחד, והיה מפוצץ עד אפס מקום”.

באותם ימים התקשר אליו, הוא מספר, “יפתח קולומבי, שהיה שנה מעלי במכינה והיה גם המ”מ שלי בצבא, והזמין אותנו לנגן בחתונה שלו. הם היו זוג מגניב כזה. היינו צריכים לבנות מאפס רפרטואר שלא היה לנו, שבו משולבים שירים דוסיים ושירי ארץ ישראל. זה קרה לפני שנה וחצי בערך, ובסוף הקיץ ההוא כבר היינו אחרי שלוש או ארבע חתונות. משהו התחיל לקרות”.

הופעת האיחוד של "גוטה גוטה" (צילום: מושיקו חורש)
הופעת האיחוד של “גוטה גוטה” (צילום: מושיקו חורש)

כשהחליט ללמוד באקדמיה למוזיקה, לבבי לא ידע בדיוק למה הוא נכנס. “לא היה לי מושג איך זה יראה מבחינת לימודים ולא מבחינת ‘גוטה’. אני ממש מנסה להתמסר ללימודים. אבל אם יש לי שבוע עם ארבעה אירועים, אין סיכוי שאני מצליח להתאמן כמו שצריך ולעשות את שיעורי הבית. חודש יוני הקרוב, נגיד, הולך להיות משוגע. זה על הפנים, בדיוק בתקופת מבחנים. מצד שני, לא באתי ללמוד מוזיקה בשביל לשבת בכיתה ולעשות תפקידים. באתי ללמוד מוזיקה בשביל לנגן, ואין דבר יותר מקדם מעצם העשייה”.

מבחינת פרנסה, עם ממוצע של 800 שקלים לנגן להופעה, “אני מחזיק את עצמי”, אומר לבבי. “מצליח לממן את האוטו שלי, הדירה והדברים הנוספים”.

מלבד להקת החתונות, פרנסתו העיקרית, לבבי מחלטר כנגן קונטרבס, מצרך נדיר ומבוקש בשוק, בהרכבים כאלה ואחרים ומופיע עם אמנים שונים כמו תמר שכטר, ענת מלמוד, המניין ועוד. אז סביר שעוד נשמע עליו.

“גוטה גוטה” בפעולה:

 

סגור לתגובות.