קינוח פורימי: מתכון מצולם לאוזני המן

חג פורים הגיע ואתו ההזדמנות ליהנות מעוגיות אוזני המן פריכות וטעימות בשלל מילויים וטעמים

חג פורים אהוב על כולם ולא רק בגלל התחפושות. אחד הסימנים הבולטים של החג הוא דווקא עוגיות אוזני המן מתוקות שמקורן הוא עוד מתקופת המגילה ואכילתן היא זכר לנס הצלת היהודים. אז לכבוד החג הכי שמח בשנה קבלו מתכון מיוחד וקליל להכנה לקינוח הכי מסורתי שיש.

מתכון ל-30 יחידות אוזני המן

לבסיס העוגיות:
3 כוסות (כ-400 גרם) קמח רגיל
3/4 כוס סוכר (כ-100 גרם)
1 כפית תמצית וניל
1 (כ-10 גרם) שקית סוכר וניל
3/4 כוס חלב
2 חלמונים
200 גרם חמאה

למילוי שוקולד
3 כפות שוקולד נוטלה
1 חבילה עוגיות פתי-בר

למילוי ריבת חלב/ פרג
ממרח ריבת חלב או פרג

למילוי תמרים ואגוזים:

3 כפות ממרח תמרים
1 כפית קינמון
1 כוס אגוזים טחונים

לקישוט
אבקת סוכר

אופן ההכנה:
1. חותכים את החמאה לקוביות קטנות וממיסים
2. מערבבים במעבד מזון את החמאה יחד עם הקמח, הסוכר, סוכר הווניל והתמצית וניל עד לקבלת תערובת פירורית.
3. מוסיפים את החלמונים והחלב ומערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד.
4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעה וחצי וממתינים עד להתקשותו.
5. מניחים את הבצק על נייר אפייה מקומח ומרדדים אותו היטב.
6. קורצים את הבצק לעיגולים בינוניים.
7. מניחים במרכז העיגול את המילוי הרצוי ומקפלים את השוליים לקבלת צורת משולש.
8. מעבירים את העוגיות לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים למשך כ-30 דקות עד להשחמת העוגיות.
9. מצננים ומפזרים אבקת סוכר לקישוט.

אופן הכנת המילוי:
מילוי השוקולד:
1.מפוררים חבילה אחת (כ-12 יחידות) עוגיות פתי-בר.
2.ממיסים 3 כפות שוקולד נוטלה ומערבבים עם פירורי העוגיות עד לקבלת תערובת אחידה.
3. את התערובת מניחים במרכז עיגולי הבצק ומקפלים.

למילוי ריבת חלב או פרג: משתמשים בממרחים מוכנים ומניחים במרכז עיגולי הבצק ומקפלים.

מילוי תמרים ואגוזים:
1. מחממים במיקרוגל את ממרח האגוזים.
2. מוסיפים את הקינמון והאגוזים ומערבבים היטב.
3. מניחים במרכז עיגולי הבצק ומקפלים.

חג שמח!

אודות

המלצת קריאה

"בוכים על מטלה בשני דפים": לשומעים החופשיים יש ביקורת על הסטודנטים, אבל גם הם בכו פעם

שני גמלאים שלומדים במכללה, "שומעים חופשיים", מספרים ל"ספירלה" מדוע הם כאן: "האקדמיה נותנת לי טעם לחיים". ומה חושבים עליהם חבריהם הצעירים לספסל הלימודים?