אם גם אתם מאלה שסבורים שהמאכלים בחג שבועות הם הטעימים ביותר, תסכימו שלא נעים להגיע בידיים ריקות לשולחן חג כשאתם סטודנטים צעירים וכישורי הבישול שלכם לא בשמיים (כמו רובנו). הפעם דאגנו שלא תגיעו בידיים ריקות ואספנו מתכונים לחג שאמנם נראים מרשימים במיוחד, אבל נעשו ללא מאמצים רבים וללא ספק ירשימו את האורחים. אז תפתיעו את כל המשפחה עם כישורי הבישול המרשימים שלכם. אנחנו לא נספר להם שזה לקח לכם רק עשר דקות עבודה.
קרפצ’יו סלק
מצרכים:
– סלק או סלק בוואקום
– עלי בזיליקום
– אגוזי מלך
– פלפל חריף (אם אוהבים)
– גבינה מלוחה קשה (בולגרית/פטה)
– מלח גס – לפני כמות הגבינה
לרוטב:
– 4 כפות שמן
– 4 כפות חומץ בלסמי
– 2 כפות מיץ לימון טרי
– כף סילאן
הכנה:
- לבשל במים חמים את הסלק את שהוא מתרכך ולחתוך אותו לפרוסות דקות (או לחילופין לקנות סלק בוואקום מה שחוסך את ההתעסקות)
- מערבבים את המצרכים לרוטב
- פורסים את חתיכות הסלק בצורה מעגלית על צלחת ההגשה
- מפזרים את כל החתיכות רוטב בנדיבות
- מפזרים מעל בזיליקום, אגוזי מלך, פלפל חריף, גבינה ומלח
מקלות שום וגבינה
מצרכים:
– בצק עלים מופשר
– ביצה
– 2 שיני שום כתושות
– כוס גבינות קשות מגורדות – כדאי לערבב בין כמה (גאודה/ גבינה צהובה/ פרמזן/ קשקבל)
הכנה:
- נחמם תנור ל-180 מעלות
- נפתח את הבצק כשהוא מופשר ונרדד אותו טיפה עם מערוך.
- נטרוף את הביצה ונערבב לתוכה את השום ונמרח על הבצק.
- נפזר כ-3/4 מכמות הגבינה על הבצק ונמערך אותה בעדינות אל תוך הבצק עם מערוך.
- נכפל את הבצק לחצי ונרדד עוד טיפה
- נחתוך את הבצק בפסים בעובי של 2 אצבעות, ובכל פעם ניקח שני פסים ונסובב אותם זה בזה (ניתן להשאיר אותם גם כפסים פתוחים), נמרח חלמון ונפזר עליהם את הגבינות שנשארו.
- נכניס לתנור ל-12-10 דקות עד שהבצק אפוי וזהוב.
ניתן להוסיף בצד ממרח פסטו, ממרח עגבניות וכדומה
פולנטה
מצרכים:
– 2 כוסות חלב
– מיכל שמנת לבישול/שמנת מתוקה
– קמח תירס
– כפית מלח
לתוספת:
– 2 שיני שום
– 5 פטריות חתוכות גס
– רבע כפית מלח
– מעט פלפל שחור
– מעט אגוז מוסקט
– 4 עלי בזיליקום חתוכים גס (לא חובה)
הכנה:
- בסיר נרתיח את הכוסות חלב + השמנת. כשהתערובת רותחת נוסיף בהדרגה כוס של קמח תירס ונערבב כל הזמן כדי שלא ייווצרו גושים.
- כשהפולטה מתחילה להסמיך נוסיף את המלח, נערבב היטב וזהו. המרקם צריך להיות דומה לזה של פירה.
- עבור התוספת: נטגן יחד את השום עם הפטריות ונוסיף את התבלינים (מלח, פלפל ואגוז מוסקט). כשהפטריות רכות ומוכנות נוסיף את עלי הבזיליקום נערבב לדקה ונכבה את האש.
סירות בטטה ממולאות בתרד וגבינות
מצרכים:
– 3 בטטות בינוניות
– חצי בצל
– כף חמאה
– 3 שיני שום קצוצות/כתושות
– חצי חבילת תרד
– חצי קופסת קוטג’
– 2 כפות גבינת ריקוטה
– 3 פרוסות של גבינה קשה (צהובה/גאודה)
– רבע כפית מלח
– חצי כפית פלפל
– רבע כפית אגוז מוסקט
הכנה:
- נחמם תנור ל-200 מעלות
- נבשל את הבטטות כ-30 דקות בסיר עם מים רותחים עד שהן מתרככות. כשהן מתרככות נוציא אותן ונשאיר אותן לקירור. כשהן כבר מספיק קרירות נחתוך אותן באמצע ונוציא מעט מהמילוי שלהן בעזרת כפית כדי לאפשר מקום למילוי.
- נקצוץ חצי בצל ונטגן אותו במחבת עמוקה/סיר עם כף חמאה. כשהבצל הופך לשקוף, נוסיף את שיני השום, נערבב ביניהם ונטגן לעוד 2 דקות יחד.
- נוסיף למחבת תרד ונטגן במשך 2 דקות בלבד רק עד שהתרד מאבד מהנפח שלו אבל לא הופך לעיסה.
- בקערה נפרדת נערבב את הקוטג’ + גבינת ריקוטה + גבינה קשה.
- נכניס לקערת הגבינות את התערובת תרד שטיגנו יחד עם מלח + פלפל + אגוז מוסקט ונערבב היטב, נטעם, ובמידת הצורך ניתן להוסיף מלח.
- נמלא את הבטטות עם התערובת בצורה נדיבה, נכניס לתנור ל-25-20, אפשר בסוף לשים כ-7 דקות על גריל כדי לתת להן עוד צבע מלמעלה (לא לשכוח שהבטטות כבר רכות אז לא להשאיר בתנור יותר מדי).
עוגת ריקוטה ותותים
מצרכים:
– 3 ביצים
– כוס סוכר
– כפית תמצית וניל
– חצי כוס שמן
– 250 גרם ריקוטה
– קמח
– שקית אבקת אפיה
לרוטב:
– חצי מיכל שמנת חמוצה
– 2 כפות אבקת סוכר
– עשרה תותים חתוכים לקוביות קטנות
הכנה:
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- מערבבים את כל המצרכים (חוץ מהקמח ואבקת האפייה) לבלילה אחידה.
- מוסיפים תוך כדי ערבוב את הקמח ואבקת האפייה עד לאיחוד בלבד.
- משמנים תבנית ומכניסים לתנור לכשעה או עד שהעוגה משחימה מעט למעלה.
- לרוטב – מערבבים את השמנת ואבקת הסוכר ומורחים על העוגה כשהיא עוד חמה.
6. מפזרים מעל את תותים.