ח"כ עופר שלח בפאב שדרות (צילום: תמיר אורן)

ח”כ עופר שלח: “אני מטיל ספק בדברים שביבי אומר ועושה”

מאת: עידן כהן

מול עשרות סטודנטים, עם כוס בירה ביד, הגיע ח”כ עופר שלח (יש עתיד) לפאב שדרות, לשיחה פתוחה שבמרכזה נושא ההסברה הישראלית. שיחה שגלשה, בסופו של דבר, גם לנושאים בוערים אחרים. “הזמנים לא רק מסובכים”, פתח הח”כ שהיה בעבר עיתונאי ופרשן כדורסל, “אלא גם הולכים ומסתבכים לישראל בזירה הבינלאומית”.

באופן מפתיע, בהתחשב באירוע שלשמו הגיע, ציין שלח כי הוא מתעב את המילה “הסברה”. “זה לא שאנחנו לא כל כך טובים בלהסביר”, אמר, “פשוט יש דברים שאנחנו עושים שמאוד קשה להסביר אותנו בעולם. במקום שאין מדיניות נשארת הסברה”.שלח הגיע לשדרות ביום רביעי (12 בנובמבר) לרגל השקתה של התכנית לדיפלומטיה Stand With Us Israel Fellowship במכללת ספיר. “אנחנו לא מפנימים לגמרי את מה שקורה בעולם”, אמר. “צדקתנו מובנת לנו ואנו נוטים לתת פירוש שנוח לנו: פסיכולוגי,  אנטישמיות, שינויים דמוגרפיים ולא מבינים אותנו”, המשיך, “יש להתמודד עם העולם כמו שהוא, להפסיק להתלונן על העולם ולהתחיל להבין אותו”.

בהתייחסו לסוגיית הסכסוך הישראלי פלסטיני אמר: “ישראל היא מעצמה אזורית. המדינות הערביות שואפות ליצור יציבות ולכן יש להן אינטרס משותף איתנו; כרטיס הכניסה לשם הוא הסדר עם הפלסטינים”. הוא הדגיש כי לדעתו אנחנו נמצאים בנקודת זמן קריטית והרת הזדמנויות ואף הביע פסימיות מתונה באשר לעתיד: “המסלול המדיני והיכולת שלנו ושל הפלסטינים להוציא עצמנו מהמבוך שאליו נקלענו, הולכת וקטנה. אני מאמין בכל לבי במדינה יהודית דמוקרטית ש-20 אחוז מאזרחיה הם לא רק ערבים, אלא גם ערבים פלסטינים. אנחנו עם השולט על עם אחר בטריטוריה שהיא לא שלו כבר 47 שנה. צריך לזכור ששלום  זה דבר נפשי, שלוקח הרבה מאוד זמן”.
חלק נכבד מהערב הוקדש לשאלות הסטודנטים, ואלו לא וויתרו על ההזדמנות להביע מורת רוח מחברותו של שלח במפלגת “יש עתיד”. “אני מאוד מעריכה אותך”, אמרה אחת מהסטודנטיות, “כאישיות, כדמות ציבורית וכפוליטיקאי. חבל לי שאתה במפלגה הלא נכונה”. סטודנט אחר אמר: “אתה מדבר פה על מדיניות, אבל נמצא במפלגה ללא מדיניות. חבל, אתה במפלגה הלא נכונה”.כשנשאל לגבי תפקודו של ראש הממשלה והיחסים ביניהם, אמר: “יש לי הרבה מאוד ויכוחים עם ראש הממשלה. אני משוכנע לחלוטין שביבי קם כל בוקר בתחושה עזה שהוא משרת את ישראל, יש לו תחושה שהוא הנבחר לשאת את המסע על כתפיו, ואני לא מטיל ספק. אני מטיל ספק בדברים שהוא עושה ואומר,  אני נולדתי להטיל ספק”.

בסיום הערב בחר שלח לפנות לסטודנטים בקריאה אישית. “המעורבות הפוליטית שלכם צריכה להיות בכל הזמן ובכל מקום”, אמר, “אל תאבדו את התמימות. אני נורא מאמין בתמימות. גם בהצטרפותי ל’יש עתיד’ היה אקט מסוים של תמימות”.

התכנית לדיפלומטיה. פרטים

תכנית הסטודנטים היוקרתית Stand With Us Israel Fellowship פועלת במספר קמפוסים ברחבי הארץ, אליהם מצטרפת השנה גם מכללת ספיר. התכנית הגיעה למכללה ביוזמת אגודת הסטודנטים ובשיתוף המכללה. במסגרת התכנית יפגשו הסטודנטים שיתקבלו אליה עם מרצים מומחים מתחום ההסברה ויקבלו הדרכה בהופעה מול קהל.

שחר לירן-חנן, רכזת התכנית במכללת ספיר: “אנחנו מתעסקים בחינוך על ישראל ולא בהסברה. אנחנו לא בהכרח מאמינים בכל דבר שעושה הממשלה. אנחנו נותנים ידע וכלים איך לענות על שאלות קשות. אחד מהכלים החשובים בדיפולמטיה ציבורית הוא הסיפור האישי של כל אחד מאיתנו. לצערנו, הסטודנטים במכללת ספיר עברו קיץ לא פשוט בכלל, ומבחינתנו האתגר הוא לעזור להם להשמיע את הסיפור שלהם ולהעביר אותו הלאה. מטרת התכנית היא להקנות כלים לסטודנטים להתמודדות עם מצבים וסיטואטציות שעליהם להתמודד איתם בעל כורחם”.

מורן ברנס, יושב ראש אגודת הסטודנטים: “בחרנו להביא את המיזם לספיר, תוך הבנה שהסברה ישראלית ראוי וצריך לעשות במיוחד ממקומות כמו ספיר, שבהם הסטודנטים חווים בשגרה ובימי הסלמה את המציאות של קו העימות באופן ישיר. המכללה ואגודת הסטודנטים רואים במיזם דרך צמיחה מדהימה עבור הסטודנטים, שבעזרת הכלים של התוכנית יוכלו מצד אחד לייצג נאמנה את אזור עוטף עזה, ומצד שני, להתפתח, ללמוד והרחיב את עולם התוכן והנטוורקינג מעבר לתחומי הקמפוס”.

למעוניינים: הגשת מועמדות להשתתפות בתכנית נמשכת בימים הקרובים.

 

אין תגיות

סגור לתגובות.