קפיטריית הקרנף במהלך ההסבה למועדון סטודנטים. צילום: אחינועם סולומון

“הבנו שיש צורך במקום נעים שמשלב בין לימודים ומנוחה”: סיפורו של מועדון הסטודנטים החדש שמוקם בקפיטריה הנטושה

אחרי שמתחם הקרנף בבניין קולנוע עמד שומם, הוא מתעורר לחיים. בלי טקסים גדולים, עם הרבה יצירתיות, צבע ורצון טוב, ייפתח בקרוב מועדון סטודנטים חדש, וכולו – משלב התכנון, העיצוב, בחירת החומרים והרהיטים ועד הצביעה – נעשה על-ידי סטודנטים בליווי הסגל. המועדון ישמש ללמידה, מנוחה, נגינה, מפגש חברתי וסדנאות חוסן

בסוף יולי, לאחר כמעט שנה של מחשבה, תכנון ועבודה, עתיד להיפתח מועדון סטודנטים חדש במתחם הקרנף הישן הסמוך לבניין קולנוע (בניין 1). הפרויקט, שהחל לקרום עור וגידים כבר בספטמבר 2024, הוא תוצר של שיתוף פעולה, רצון טוב והמון נחישות, ושותפים לו רבים, ביניהם: מרכז החוסן בספיר, אגודת הסטודנטים והסטודנטיות, משרד הדיקן ותרומה מחברת ווסטרן דיגיטל.

“הבנו שיש צורך במקום לסטודנטים וסטודנטיות שיהיה מספיק נעים, שמאפשר ומשלב בין לימודים, מנוחה ומקום להירגע”, מספרת עידית שחר, מנהלת מרכז חוסן במכללה וממובילות הפרויקט. “זו לא עוד פינה לסמן עליה וי, זה משהו שהם צריכים ואנחנו רוצים שיהיה חלק מהיומיום שלהם”.

מועדון הסטודנטים מתוכנן להיות מקום שיוכל לשמש ללמידה, מנוחה, סדנאות חוסן, למפגש של הסטודנטים, ולג’אמים של נגינה. “את העיצוב של החלל כולו תכננו סטודנטיות מהמחלקה”, מספר אפי באומרינד, מרצה לעיצוב פנים בספיר המלווה את הפרויקט. “עשינו פרויקט רציני, אנחנו לא מקשטים – זו אדריכלות ממש”.

הפתיחה מתוכננת לסוף החודש. צילום: אחינועם סולומון
“ההתמודדות הכי גדולה הייתה התקציב. היינו צריכות להתפשר, לוותר, למצוא פתרונות זולים שעדיין יתאימו לצרכים ולעקרונות העיצוביים שלנו”. צילום: אחינועם סולומון
המתחם הנטוש ייפתח בקרוב מחדש כמועדון לסטודנטים. צילום: אחינועם סלומון

גם שיר בניטה חורי, סטודנטית לאדריכלות ועיצוב פנים, לקחה חלק מרכזי בפרויקט: “נבחרתי על-ידי המרצה שלנו לקחת חלק בפרויקט, שבו התבקשנו להפוך את ה’קרנף’, הקפיטריה הוותיקה, למועדון סטודנטים פעיל, צעיר ומזמין”.  התהליך, היא מספרת, כלל תכנון לפי הצרכים של הסטודנטים, ביצוע מדידות, עבודה עם אילוצים תקציביים ותכנוניים, ובחירה מדויקת של ריהוט וחומרים. במהלך העבודה התמודדו הסטודנטים עם קשיים: “היו אתגרים, שינויים, עיכובים אבל למדנו מהם המון. ההתמודדות הכי גדולה הייתה התקציב. היינו צריכות להתפשר, לוותר, למצוא פתרונות זולים שעדיין יתאימו לצרכים ולעקרונות העיצוביים שלנו”, מסבירה בניטה חורי.

מלגאים משפצים את המתחם. צילום: אחינועם סלומון

הסטודנטים המעורבים בפרויקט מקבלים כאמור מלגה ממשרד הדיקן ומגיעים ממחלקות מגוונות: עיצוב פנים, משפטים, תרפיה באמנות ועוד. כעת, חסרים לפרויקט כ-10,000 שקלים שאותם פועלים השותפים להשיג בתרומות כדי להשלים את הריהוט והגינון – אך גם זה לא אמור להוות מכשול לתאריך הפתיחה המיוחל בסוף החודש.

“עשייה שחוזרת לסטודנטים”

ואם תשאלו את הסטודנטים עצמם, זה לא רק עניין של כספים. זה עניין של לב. “קחי מזה מה שבא לך”, אומר אבישי בחיוך. ודנה מסכמת: “חד משמעית – הייתי ממליצה לסטודנטים אחרים להצטרף. זו עשייה שחוזרת לסטודנטים. ובסוף – תראי את התוצאה, ותגידי: ‘הייתי חלק מזה. זה שלי'”.

ומה הלאה?בהמשך, אחרי סיום השיפוץ, ובמהלך השנה הבאה, יהיה מנהל שיהיה אחראי על הפעילויות ויהיו סטודנטים מלגאים שיהיו אחראים לתפעל את המקום. המקום יפעל עד השעות המאוחרות – זה גם צמוד לבית הספר לקולנוע, שהם חברה שנשארים פה עד השעות המאוחרות”. מסכמת שחר.

אין תגיות

סגור לתגובות.