כמו הבקסטריט בויז בשנות ה-90′, מכנסי הפדלפון בשנות ה-70′, ושרשראות הקולר בשנות ה-2000 (שמאיזשהי סיבה חוזרות לאופנה), נראה כי אחד הטרנדים של העשור האחרון הוא טרנד האפייה והבישול. תכניות ריאליטי של בישול ואפייה מופיעות בפריים טיים לצד תכניות בישול ׳כמו פעם׳. הסלבריטאים של היום הם שפים, ועמודי האינסטגרם של כותבי וכותבות בלוגים של אפייה ובישול זוכים לעשרות אלפי עוקבים. מרכזי הקניות מתמלאים בעוד ועוד חנויות מתמחות שמוכרות בין היתר מוצרי אינסטנט כדי שיהיה קל לבשל מנה כמו חיים כהן ולאפות כמו מיקי שמו כבר לארוחת השישי הקרובה. למרות שתכניות הטלוויזיה מראות לנו שבשביל לבשל ולאפות אתה צריך להיות עם כישורים של שף בעל שלושה כוכבי מישלן או בעל סיפור חיים קשה, עצוב וסוחט דמעות – בסופו של יום כולנו שפים, סו–שפים, קונדיטורים ושוקולייטרים. היום, אפילו סטודנטית לתקשורת שנה ג׳ יכולה לבשל, לאפות ולפרסם מתכונים ברשת.
שבועות זה החג האהוב עליי, הלבוש הלבן והחגיגי וכמובן המאכלים הכי-הכי טעימים. מה שהכי כיף בחג הזה, הוא שגם אם אתם לא חלק מהטרנד, אפשר לתרום לשולחן החג ולהכין משהו, שכמעט בטוח יהיה טעים. אז אם עד עכשיו פחדתם להיכנס למטבח, לא רציתם להיות חלק מהטרנד או שזה מעולם לא משך אתכם – חג השבועות הוא ההזדמנות שלכם.
המתכון לקיש הפטריות היה עד עכשיו מתכון סודי של אחותי שלפני כמה שנים הסכימה לגלות לי אותו. מאז אני זוכרת אותו בעל פה ומכינה אותו לכל פיקניק, בראנץ׳ וארוחת שבועות.
מצרכים:
לבצק–
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
כוס וחצי קמח
1 ביצה
כפית מלח
3 כפות מים
למלית–
1 בצל קצוץ
סלסלת פטריות חתוכות לפרוסות
1 מיכל שמנת לבישול
3 ביצים
80 גרם גבינת קשקבל מגורדת
80 גרם גבינה צהובה מגורדת (העמק לדוגמה)
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
- במעבד מזון או בקערה לשים את החמאה והקמח עד לתערובת פירורית
- מוסיפים את הביצה והמלח ולשים עד לקבלת בצק אחיד, אם יש צורך מוסיפים את 3 כפות המים
- יוצרים מהבצק צורה של דיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה
- מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהפטריות רכות – מניחים בצד לצינון
- טורפים בקערה את הביצים והשמנת עד לתערובת אחידה
- מוסיפים את תערובת הבצל והפטריות ואת הגבינות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה – מתבלים לפי הטעם
- על משטח עבודה מקומח מרדדים את הבצק, מרפדים תבנית פאי – חשוב להקפיד על שוליים גבוהים ולהדק את דפנות התבנית.
- דוקרים את הבצק באמצעות מזלג מספר פעמים ומוזגים את תערובת הגבינות והפטריות
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-40 דקות. הקיש מוכן ברגע שהמלית זהובה ויציבה
הערות:
- לא אוהבים פטריות? אפשר להכין את הפשטידה עם תרד/מנגולד/פלפלים – אופן ההכנה זהה. או עם בטטות/קישואים/חצילים – חותכים לגודל הרצוי ואופים עם מעט מלח, פלפל ושמן זית כחצי שעה ולאחר מכן מוסיפים לבצל המטוגן
- לא אוהבים להתעסק עם בצק/רוצים לחסוך זמן? אפשר להשתמש במלית הזו עם בצק מוכן (עלים/פילו) או בלי בצק בכלל
- לא מצוין גודל של תבנית כי הקיש מתאים לכל גודל שהוא, רק צריך לרדד את הבצק בהתאם
צילום תמונה ראשית: ירדן לאור