חצילים גדולים ויפים
למלית:
אגוזי מלך
גבינת סויה למריחה
גבינה צהובה טבעונית
פטרוזיליה
שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
לרוטב:
רסק עגבניות
בצל
שום
אופן ההכנה:
1. חותכים את החצילים לפרוסות דקות, מניחים עליהם שמן זית ומלח ומכניסים לתנור לכמה דקות כדי לנקז את הנוזלים מהחציל.
2. במחבת מטגנים בצל ושום, מוסיפים רוטב עגבניות ומתבלים לפי הטעם.
3. מכניסים למיקסר את אגוזי המלך, הפטרוזיליה והגבינות. טוחנים דק.
4. על כל פרוסת חציל שמים מעט מהמלית ומגלגלים.
5. מסדרים בתבנית ושמים מעל מעט רוטב עגבניות.
6. אופציונלי: מגרדים מעל גבינה צהובה טבעונית ומכניסים לתנור עד שהגבינה נמסה.
בתאבון!