באמצע החום: מתכון לסלט קיץ מרענן

'אחרי החגים' כבר כאן וכל התכניות שתכננו יכולות סוף סוף לצאת לפועל. כדי לבזבז כמה שפחות זמן במטבח ולהפעיל כמה שפחות מוקדי חימום, ירדן לאור חוזרת עם מתכון פשוט וזריז לסלט מפתיע

הגיע הזמן לסלט קיץ מרענן. למה?

כי הגוף שלנו צריך קצת חופש מכל החופש הזה 

לוח השנה שלנו מסודר בצורה לא הגיונית המון חגים בתחילת השנה העברית, חנוכה באמצע, הפסקה ארוכה עם פורים קצרצר ואז פסחיום העצמאותל"ג בעומרושבועות, וכל זה בחודש וקצת. את המועדים אנחנו היהודים לא יודעים לציין בלי שני גורמים הכרחיים וחשובים משפחה או חברים, וכמובן אוכלהמון אוכל. בין אם אלה ארוחות מפוארות סביב השולחן כמו בליל הסדר או דווקא על האש עשיר ביום העצמאות הכל סובב סביב האוכל.

IMG_3738

כי גם החיות צריכות קצת חופש מכל החופש הזה

זו אינה הטפה לצמחונות, טבעונות או טבעונאות, אבל אפשר להסתדר קצת בלי מוצרים מן החי אחרי כמות ה"על האש" שאכלנו בשבועות האחרונים ובטח לפני חג השבועות שעוד עתיד לבוא.

כי הקיץ בא 

לא בגלל שהגיע הזמן לחזור לגזרה אז צריך לאכול סלטים, אלא בגלל החום הנורא. בתוך רגע אחד נהיה חום היסטרי, שרב ו43 מעלות. במזג אוויר כזה, הדבר האחרון שאני רוצה לעשות במטבח זה להדליק את התנור או הגז – ולהכין סלט בכמה דקות זה פתרון מצוין.

thumb_IMG_3750_1024

אם עוד לא השתכנעתם הסלט הזה יכול לעמוד בתור ארוחה שלמה בפני עצמו, או בתור תוספת בצד. הוא עשיר וקל להכנה ובעיקר טעים.

מצרכים:

לסלט

¾ כוס בורגול

3 גבעולי סלרי

פטרוזיליה

כוסברה

1 גזר

1 בצל סגול

½ פלפל חריף

7-9 תמרים

70 גרם אגוזי מלך

לרוטב

4 כפות שמן

מיץ מחצי לימון

2 כפות חומץ בן יין לבן

1 שן שום

1 ג'ינג'ר

2 כפות דבש

מלח

פלפל

thumb_IMG_3759_1024

אופן ההכנה:

  1. משרים את הבורגול במים חמימים כשעה. על ¾ כוס בורגול צריך בערך כוס וחצי מים
  2. קוצצים דק את הכוסברה, פטרוזיליה, גבעולי הסלרי והתמרים
  3. פורסים לפרוסות דקות את הבצל, האפרסק והפלפל החריף
  4. את הגזר אפשר לגרד בפומפייה או לחתוך לרצועות דקות
  5. את כל חומרי הרוטב מערבבים יחד בקערה או צנצנת
  6. מערבבים הכל ביחד

למתכונים נוספים של ירדן לאור:

צילומים: ירדן לאור

אודות

המלצת קריאה

"תקציבים של ליגה שלישית באנגליה": מדוע רמת הכדורגל הישראלי בירידה?

בפתח העשור החדש הפער בין המועדונים הישראלים למועדונים באירופה הולך וגדל. שלושה פרשני ספורט מנתחים בשיחה עם "ספירלה" מציעים נקודות לשיפור