עגלת הקפה בקמפוס. בעל העגלה, רונן אבוחצירא: "היה לי ברור שהמחירים כאן צריכים להיות כאלה שאפשר לעמוד בהם" צילום: ליאור אביטן

יביאו את השינוי במחירים? הזוג משדרות שפתח עגלת קפה בקמפוס

לאחר שנים של ביקורת מצד סטודנטים על חוסר במקומות אוכל ומחירים גבוהים, עגלת קפה חדשה הצטרפה למרחב הציבורי במכללה. יצאנו לבדוק את המחירים, התפריט ולהכיר את העומדים מאחורי המיזם

האם דברים זזים בקמפוס? באפריל האחרון פרסמנו פה בספירלה כתבה המתארת את תסכולם של הסטודנטים מהמגוון המצומצם ומהמחירים הגבוהים של האוכל הנמכר במכללה. והנה, מתחילת שנת הלימודים מקבלת את פני הבאים בשערי המכללה עגלת קפה שנוספה ל”דיילי” שבבניין 8 ול”קרנף” שבבניין 4. מערכת ספירלה קפצה לביקור בעגלה, להכיר את מי שעומד מאחוריה (או ליתר דיוק – בתוכה…) ולבחון את היצע המוצרים והמחירים.

אז תכירו – הבעלים של העגלה הם רונן ומירה אבוחצירה, זוג משדרות, בעלי עסק קטן למתנפחים ואוכל לאירועים. הם רגילים לראות מאות ילדים מחייכים ליד הדוכנים שלהם ומספרים שכשפנו אליהם דווקא מהמכללה והציעו להם להקים עגלת קפה קטנה בכניסה לקמפוס, רונן לא היסס. “העגלה עמדה לי ליד הבית, ובתקופה הזאת העבודה חלשה יותר”, הוא מספר לספירלה. “אז אמרתי לעצמי: אם כבר, אז גם לתת שירות לסטודנטים. הם אנשים מדהימים”.

לדברי רונן, את המחירים בעגלה קבע בעצמו, מתוך רצון להנגיש את האוכל והקפה שיהיה מתאים לכיס של הסטודנטים. “גם לי יש ילד סטודנט”, הוא אומר, “אז היה לי ברור שהמחירים כאן צריכים להיות כאלה שאפשר לעמוד בהם”. לדבריו, המכללה הגדירה אילו פריטים מותר למכור, והוא מצדו מנסה להוסיף אפשרויות חדשות כמו מרקים וככל שהתקנות מאפשרות.

העגלה החדשה שעומדת ליד בניין 2 מנסה לתת מענה יומיומי לצרכים הבסיסיים של הסטודנטים: קפה, מאפה או כריך במחיר סביר ומעט גיוון בשגרה הקולינרית הדלה של ספיר. כפי שניתן לראות בטבלה המצורפת, השוואת המחירים בין העגלה החדשה לבין “הדיילי” ו”הקרנף” מבליטה פערים משמעותיים, בעיקר במחירי הכריכים.

דיילי קרנף עגלת הקפה
כריך גדול 25-28 25 ש”ח 15 ש”ח
בורקס 13 9 12
סלט 35 30
אייס קפה 18 14 15
קפה הפוך קטן 10 9 9
קפה הפוך גדול 12 12 12

לצד פערי המחירים, סטודנטים מצביעים גם על פערי איכות. כך לדוגמה – כריך שנרכש ב”דיילי” במחיר של 25 שקלים, ותועד על ידי ספירלה (בתמונה למטה), מציג שתי פרוסות גבינה צהובה, עלה חסה בודד וממרח דקיק בתוך פרוסות לחם. “זה פשוט לא נראה כמו משהו ששווה 25 שקל”, אומרת הסטודנטית שרכשה את הכריך. עבור רבים מהסטודנטים, המוצר שקיבלו לא תואם את המחיר, במיוחד כאשר בסמוך מוצע כריך גדול ומלא יותר בעגלה החדשה ובמחיר נמוך משמעותית.

הכריך שרכשה הסטודנטית. צילום: ליאור אביטן

עם זאת, למרות פתיחת העגלה, הסטודנטים עדיין מרגישים כי בשוק המזון בקמפוס קיימת תחרות מוגבלת בלבד. שלושת המוקדים הקיימים אינם מספיקים עבור אלפי הסטודנטים הלומדים בספיר, ובפועל היצע מצומצם מאפשר לעסקים לשמור על מחירים גבוהים לאורך שנים. פתיחת העגלה החדשה מייצרת אמנם לחץ מסוים על השוק, אך קשה לדעת אם מדובר בתחילתו של שינוי אמתי. אם המכללה תאפשר כניסה של עסקים נוספים, ייתכן שהמחירים בקמפוס ייאלצו להתכוונן מחדש – לטובת הסטודנטים.

מקפיטריית דיילי לא נמסרה תגובה עד מועד פרסום הכתבה.

סגור לתגובות.