גילי ניקול, בת 27 מתל אביב, לא דמיינה שבעקבות אירוסיה היא תחליט לפתוח בביתה סטודיו של שמלות כלה. הכל התחיל לפני עשרה חודשים כשהחלה להיפגש עם ספקים שונים לקראת חתונתה, אז הבינה שהמחירים בשוק גבוהים במיוחד וכי הספקים “נסחפים במחירים ומצדיקים אותם עם התירוץ שמתחתנים רק פעם אחת”. לדבריה, “זה נכון, אבל זו לא הסיבה לקחת משכנתא יום אחרי החתונה – על החתונה”.
את תהליך בחירת שמלת הכלה, ניקול מתארת כחודשים של ישיבה מול המחשב וחיפוש אחר “ה-שמלה”: “כשמצאתי אותה מיד קבעתי עם המעצב והגעתי למדידות”. שם הסתבר לה שהמחיר של שמלת החלומות הוא בעל חמש ספרות. וזה לא הסתכם רק במחיר, גם היחס אליו זכתה היה לטענתה, “כל כך מתנשא. זירזו אותי למדוד שמלות שבכלל לא רציתי, ורמיזות על המשקל שלי לא פסקו”. בתגובה לתדהמה שלה, הציע לה מעצב השמלות ללכת הביתה ולחשוב “כי יש לו עוד כלות בדרך”. במחשבה שמעצב השמלות ההוא היה פשוט “התפוח הרקוב בסלסלה”, נפגשה ניקול עם מעצבים נוספים אך התבדתה. לאותו יחס קר היא זכתה מכמה מעצבים נוספים שהצליחו גם הם לאכזב אותה.
לבסוף, היא מספרת, היא מצאה שמלה כי פשוט רצתה לגמור עם זה, אבל זה לא מנע ממנה לפרסם פוסט בפייסבוק בו היא מוחה על המחירים והיחס המזלזל שכלות זוכות לו בתקופה שאמורה להיות הכי מרגשת בחייהן. הפוסט שלה הפך לוויראלי, ונשים רבות שהיו שותפות לתחושותיה פנו אליה. “בזכותן החלטתי שאנחנו הולכות לשבור את שוק החתונות מבחינת המחיר והיחס”. ניקול, בליווי כלות נוספות, ארגנו אירועי מכירה שהתפתחו והפכו לבסוף לסטודיו שלם בביתה של ניקול אשר שואף להעניק לכלות את השירות שהיא ציפתה לו, מבלי לשלם סכומים גדולים של כסף.
כיום, ניקול מנהלת את הסטודיו שלה ואת הדף שלו בפייסבוק תחת הכותרת “שוברות את שוק החתונות“. היא משתפת שהשם נבחר כי כולן שותפות לכך וכי הבחירה של הכלות לא להיות שותפות לשיגעון במחירים ולהסכים לקבל יחס מזלזל הוא זה שישבור את שוק החתונות. הסטודיו של ניקול מציע שמלות כלה במחיר אחיד של 3,500 שקלים ואיפור ועיצוב שיער בעלות של 1,000 שקלים.
המיזם של ניקול אמנם עוד בחיתוליו, אך השאיפות גדולות. עמוד הפייסבוק שלה מונה אלפי נשים, ורבות כבר פנו אליה. אחת מהן היא טופז כלפון, בת 23 מפתח תקווה שמתחתנת באפריל. “ראיתי את הפוסט של גילי בפייסבוק ומיד חייגתי אליה”, היא מספרת. “כבר בפגישה הראשונה התאהבתי בה, היחס כל כך חם שלא בא לך לצאת מהסטודיו. השמלה הראשונה שמדדתי היא השמלה שבחרתי. אני מרגישה שזה כל כך חשוב לא להרגיש שאני מתפשרת בשמלת החלומות שלי, ועדיין לא לשלם סכומים מטורפים. אני פשוט זכיתי בשניהם. מצאתי את שמלת החלומות שלי וקניתי אותה בסכום שבו נשים אחרות משלמות רק על איפור ושיער”. עבור כלפון חשוב להפיץ את הבשורה שאפשר אחרת, “אפשר לשלם סכום הגיוני ולקבל שמלה שלא נראית או מרגישה כהתפשרות, והכי חשוב – אפשר לא להתחיל את החיים במינוס מטורף בשביל ערב אחד”.
בדומה לכלפון, גם רונית ברום, בת 30 מנתניה שמתחתנת בעוד שבועיים, ידעה מראש שהיא לא מתכוונת לשלם את הסכומים הגבוהים שכרגע מקובל לשלם. “חברה שלי ראתה את הפוסט של גילי ומיד סיפרה לי עליו. היה ביני לבין גילי קליק מיידי. היא פשוט הקשיבה לי, הבינה בדיוק מה אני מחפשת ומה לא להציע לי”. את השמלה מצאה ברום כבר בפגישה הראשונה עם גילי ומיד קנתה אותה, “כל מי שרואה את השמלה שלי לא מאמין כששומע את המחיר שלה”. לברום חשוב שנשים יבינו את כוחן: “ברגע שכלות לא יסכימו לשלם סכומים מטורפים, כל הספקים ייאלצו להוריד את המחירים. ככה זה עובד במדינה שלנו וככה זה עובד גם בעולם. זה שכלות אחרות משלמות עשרות אלפי שקלים על שמלות לא אומר שזה בסדר”.