מתכון מצולם: דג מרוקאי וחלה לשבת

דג מרוקאי

[playbuzz-item url=”//www.playbuzz.com/spirala10/1-7-2017-7-46-24-pm”]

מצרכים (4 מנות):

1 פלפל אדום מתוק

4-5 עגבניות בשלות

חצי קופסת רסק עגבניות קטנה

ראש שום מפורק לשיניים

1 צרור כוסברה, קצוץ

פפריקה מתוקה

כורכום

מלח

1 פלפל אדום יבש חריף

4-5 חתיכות של דג מושט או לברק – פילה נקי מעצמות

גרגירי חומוס

שמן קנולה

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן בסיר רחב. מוסיפים לשמן את רצועות הפלפל המתוק, העגבניות החתוכות, רסק ושיני השום.

2. מוסיפים לסיר רבע מכמות הכוסברה, רבע כפית כורכום, כפית פפריקה מתוקה ופלפל אדום חריף פרוס דק.

3. סוגרים את הסיר במכסה ומבשלים על אש נמוכה במשך רבע שעה.

4. בקערה קטנה מערבבים חצי כוס שמן עם רבע כפית כורכום ורבע כפית פפריקה מתוקה. מוסיפים את הכוסברה שנותרה ומערבבים.

5. טובלים כל חתיכת פילה בשמן המתובל ומכניסים אל הסיר. את השמן שנותר מפזרים מעל הדגים בסיר.

6. מכסים את הסיר ומבשלים עד שהדג מוכן. לשים לב שהדג לא מתבשל יותר מדי.

חלה לשבת

[playbuzz-item url=”//www.playbuzz.com/spirala10/a-1-7-2017-7-30-26-pm”]

מצרכים (2 חלות)

1 קילו קמח

3 כפות סוכר

1 כף מלח

1 כף שמרים יבשים

חצי כוס שמן

2 כוסות מים פושרים

1 ביצה

מעט שומשום

אופן ההכנה:

1. מערבבים יחד קמח ושמרים.

2. מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב.

3. מוסיפים חצי מכמות המים.

4. מוסיפים לתערובת את המלח והשמן.

5. מוסיפים עוד מים, לא בטוח שתצטרכו את כל כמות המים. לשים את החומרים עד ליצירת בצק אחיד.

6. מתפיחים את החלות במקום חמים כשהן מכוסות.

7. לאחר הכפלת הנפח, מוציאים מהחלות את האוויר ומחלקים את הבצק לשני כדורים נפרדים. כל כדור מחלקים לשלושה כדורים קטנים יותר.

8. יוצרים מכל שלישיית כדורים שלושה נחשים, ויוצרים שתי חלות צמה.

9. את החלות מתפיחים על התבנית למשך חצי שעה נוספת. מצפים בביצה ושומשום ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 20 דקות או עד להשחמה מלאה.

שבת שלום!

סגור לתגובות.