במיוחד לט"ו בשבט: טורט שוקולד ופרות יבשים. צילום: בתאל ביטון

ט”ו בשבט הגיע, חג לאופים ולאופות

חומרים לתבנית עגולה בקוטר 24 ס”מ

לעוגה

5 ביצים מופרדות
120 מ”ל (1/2 כוס) שמן קנולה
120 מ”ל (1/2 כוס) מיץ תפוזים
300 גרם (1.5) כוסות סוכר
100 (1 כוס) גרם שוקולד מריר מגורד
60 גרם (1/2 כוס+ כף) אגוזים טחונים דק
60 גרם (1/2 כוס + כף) שקדים טחונים דק
עד 300 גרם פירות יבשים (תמרים/ צימוקים/ משמשים) קצוצים דק
1 שקית אבקת אפיה
250 גרם (כשתי כוסות) קמח

קל להכנה ופשוט טעים. צילום: בתאל ביטון
קל להכנה ופשוט טעים. צילום: בתאל ביטון

לבסיס השוקולד

125 מ”ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה
60 מ”ל (1/4) כוס חלב או מיץ תפוזים
300 גרם שוקולד מריר

רעבים? למדור האוכל של ספירלה יש כמה הצעות עבורכם

אופן ההכנה

1 – משמנים תבנית ומחממים את התנור ל-180 מעלות.
2 – מקציפים את החלבונים עם חצי מכמות הסוכר עד שמתקבל קצף יציב.
3 – טורפים את החלמונים עם שאר הסוכר ומוסיפים בהדרגה את השמן ומיץ התפוזים.
4 – מערבבים בנפרד את השוקולד, האגוזים, השקדים והפירות היבשים, מוסיפים אותם בעדינות לתערובת החלמונים ומערבבים היטב.
5 – יוצקים את התערובת לתוך קצף החלבונים ומכניסים לתבנית לאפיה של כ-40-45 דקות.

הכנת בסיס השוקולד

מרתיחים יחד את השמנת, החלב/מיץ תפוזים והשוקולד ומערבבים עד שמתקבלת תערובת נוזלית אחידה. יוצקים את הציפוי על העוגה, מצננים והופכים את העוגה כדי שבסיס השוקולד יהיה למטה.

סגור לתגובות.