עוגת גבינה לשבועות

לרגל חג שבועות: מתכון לעוגת גבינה ללא אפייה

מאת ליאור יצחקוב

מצרכים:

  • 375 גרם גבינה לבנה
  • 110 גרם שמנת חמוצה
  • 62.5 גרם אבקת סוכר
  • 85 גרם ג’לטין
  • 40 גרם מים חמים
  • 250 מ”ג שמנת מתוקה
  • 25 גרם אבקת סוכר
  • 22.5 גרם אינסטנט פודינג
  • חלב
  • חבילת ביסקוויטים
  • לקישוט: אננס/תותים/פירורי פתי-בר

אופן ההכנה:

  1. מוסיפים מים לג’לטין בקערה עמוקה ומשאירים אותו בצד להתפחה
  2. מקציפים לחוד שמנת מתוקה עם אבקת הסוכר ואינסטנט פודינג
  3. מערבבים בנפרד במטרפה ידנית את גבינה לבנה, שמנת חמוצה ואבקת סוכר עד לקבלת מרקם אחיד
  4. ממיסים את הג’לטין 10 שניות במיקרו
  5. מערבבים את הג’לטין עם תערובת הגבינות, ולאחר הערבוב מוסיפים לקצפת
  6. מרטיבים ביסוויקטים בחלב, ומסדרים אותם בצורה מסודרת בתחתית התבנית
  7. שופכים את התערובות לתבנית
  8. מכניסים להקפאה במקפיא למשך שעתיים
  9. חותכים אננס/תותים ומניחים על העוגה
  10. מערבבים עם מים חמים ג’לי אינסטנט ומחכים 15 דק’ שיתקרר
  11. שופכים על העוגה את הג’לי ומורחים על כולה
  12. מכניסים להקפאה לכמה שיותר זמן

חג שבועות שמח, בתאבון!

סגור לתגובות.