לרגל חג שבועות: מתכון לעוגת גבינה ללא אפייה

איך מכינים עוגת גבינה טעימה ללא צורך בביצים ובאפייה ובתוך דקות ספורות? מתכון קליל ופשוט לרגל חג הגבינות. צפו

מאת ליאור יצחקוב

מצרכים:

  • 375 גרם גבינה לבנה
  • 110 גרם שמנת חמוצה
  • 62.5 גרם אבקת סוכר
  • 85 גרם ג'לטין
  • 40 גרם מים חמים
  • 250 מ"ג שמנת מתוקה
  • 25 גרם אבקת סוכר
  • 22.5 גרם אינסטנט פודינג
  • חלב
  • חבילת ביסקוויטים
  • לקישוט: אננס/תותים/פירורי פתי-בר

אופן ההכנה:

  1. מוסיפים מים לג'לטין בקערה עמוקה ומשאירים אותו בצד להתפחה
  2. מקציפים לחוד שמנת מתוקה עם אבקת הסוכר ואינסטנט פודינג
  3. מערבבים בנפרד במטרפה ידנית את גבינה לבנה, שמנת חמוצה ואבקת סוכר עד לקבלת מרקם אחיד
  4. ממיסים את הג'לטין 10 שניות במיקרו
  5. מערבבים את הג'לטין עם תערובת הגבינות, ולאחר הערבוב מוסיפים לקצפת
  6. מרטיבים ביסוויקטים בחלב, ומסדרים אותם בצורה מסודרת בתחתית התבנית
  7. שופכים את התערובות לתבנית
  8. מכניסים להקפאה במקפיא למשך שעתיים
  9. חותכים אננס/תותים ומניחים על העוגה
  10. מערבבים עם מים חמים ג'לי אינסטנט ומחכים 15 דק' שיתקרר
  11. שופכים על העוגה את הג'לי ומורחים על כולה
  12. מכניסים להקפאה לכמה שיותר זמן

חג שבועות שמח, בתאבון!

אודות מערכת ספירלה

מערכת ספירלה
אתר חדשות ומגזין שמופעל על ידי הסטודנטים במסלול עיתונות במכללת ספיר. יש לכם סיפור בשבילנו? כתבו לנו במייל, פייסבוק או טוויטר. חשאיות מקצועיות מובטחות.

המלצת קריאה

סופגנייה חלבית כמו של אימא: מתכון קל ומהיר לחנוכה

החג הגיע ועמו החשק לסופגנייה חמה, אבל מי רוצה לצאת במזג האוויר החורפי למאפייה? יש פתרון. מתכון קל להכנת כ-30 סופגניות ביתיות בתוך דקות. צפו