סופגנייה חלבית כמו של אימא: מתכון קל ומהיר לחנוכה

החג הגיע ועמו החשק לסופגנייה חמה, אבל מי רוצה לצאת במזג האוויר החורפי למאפייה? יש פתרון. מתכון קל להכנת כ-30 סופגניות ביתיות בתוך דקות. צפו

מאת שיראל צברי

בכל שנה בחג החנוכה אמי פותחת את ספר המתכונים בבית, ומכינה לנו סופגניות חלביות. לאחר הדלקת החנוכייה, אנו יושבים כחצי שעה לאור הנרות, שרים שירי חנוכה ומתענגים על הסופגניות. השנה, הכנתי בפעם הראשונה את הסופגניות החלביות של אימא, מתוך ספר המתכונים הביתי. כשסיימתי להכין את הסופגניות התמלאתי סיפוק, שנבע בין היתר מכך שבני משפחתי פרגנו לי עליהן. כעת, הן יוצאות מספר המתכונים של משפחת צברי לקוראי "ספירלה". הנה המתכון:

המצרכים:

3 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה

2 כפות סוכר

2 ביצים

2 גביעי אשל

1/2 כוס אבקת סוכר

שמן

אופן ההכנה:

שלב 1

להכניס את כל המצרכים לקערה בינונית, ולבחוש היטב עד שמתקבל בצק נוזלי חלק.

שלב 2

לקחת סיר בישול או מחבת עמוקה ולשפוך אליה שמן בגובה של 4 ס"מ ולחממו.

שלב 3

שלב הטיגון – לקחת בכף בצק מהקערה ולהניח אותו עם הכף בתוך השמן החם. לטגן את הבצק עד שיקבל צבע זהוב, ולהפוך את הסופגניות כך שייטגנו מכל הצדדים.

שלב 4

כאשר הבצק מוכן, להוציא אותו בעזרת מסננת לצלחת, ולהמשיך לטגן את הבצק שנותר בקערה.

שלב 5

השלב האחרון – לפזר אבקת סוכר במסננת דקה על הסופגניות המוכנות.

בתיאבון.

 

אודות מערכת ספירלה

מערכת ספירלה
אתר חדשות ומגזין שמופעל על ידי הסטודנטים במסלול עיתונות במכללת ספיר. יש לכם סיפור בשבילנו? כתבו לנו במייל, פייסבוק או טוויטר. חשאיות מקצועיות מובטחות.

המלצת קריאה

סטודנטים הרגישים לגלוטן במכללה טוענים: "אין לנו מה לאכול"

חוסרים במלאי כריכים ללא גלוטן ואי הקפדה על סטריליות בהכנה - אלה רק חלק מהסיבות שגורמות לסטודנטים הסובלים ממחלות מעי להימנע מהמזנונים במכללה ולהסתפק באוכל מהבית. "זו לא בחירה, זו מחלה שמצריכה התמודדות"