סופגניות חלביות

סופגנייה חלבית כמו של אימא: מתכון קל ומהיר לחנוכה

מאת שיראל צברי

בכל שנה בחג החנוכה אמי פותחת את ספר המתכונים בבית, ומכינה לנו סופגניות חלביות. לאחר הדלקת החנוכייה, אנו יושבים כחצי שעה לאור הנרות, שרים שירי חנוכה ומתענגים על הסופגניות. השנה, הכנתי בפעם הראשונה את הסופגניות החלביות של אימא, מתוך ספר המתכונים הביתי. כשסיימתי להכין את הסופגניות התמלאתי סיפוק, שנבע בין היתר מכך שבני משפחתי פרגנו לי עליהן. כעת, הן יוצאות מספר המתכונים של משפחת צברי לקוראי “ספירלה”. הנה המתכון:

המצרכים:

3 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה

2 כפות סוכר

2 ביצים

2 גביעי אשל

1/2 כוס אבקת סוכר

שמן

אופן ההכנה:

שלב 1

להכניס את כל המצרכים לקערה בינונית, ולבחוש היטב עד שמתקבל בצק נוזלי חלק.

שלב 2

לקחת סיר בישול או מחבת עמוקה ולשפוך אליה שמן בגובה של 4 ס”מ ולחממו.

שלב 3

שלב הטיגון – לקחת בכף בצק מהקערה ולהניח אותו עם הכף בתוך השמן החם. לטגן את הבצק עד שיקבל צבע זהוב, ולהפוך את הסופגניות כך שייטגנו מכל הצדדים.

שלב 4

כאשר הבצק מוכן, להוציא אותו בעזרת מסננת לצלחת, ולהמשיך לטגן את הבצק שנותר בקערה.

שלב 5

השלב האחרון – לפזר אבקת סוכר במסננת דקה על הסופגניות המוכנות.

בתיאבון.

 

סגור לתגובות.