אני לא מאמינה שנשים צריכות להיות במטבח, או לפחות אנוכי. התפישה הזו לא נובעת מפמיניזם (ובכן, לא רק), אלא מחשש טהור לקיבתם של חסרי המזל שיטעמו ממעשה ידיי. הוסיפו לזה אורח חיים סטודנטיאלי, טבעוני, והרי לכם משוואה – עם כל “קורט” מלח שאני מוסיפה (מי המציא את המידה הזו? מה זה בכלל ולמה אף אחד לא מודה שהוא לא יודע?), אני תוהה אם בחירתי במקצוע העיתונות נובעת מהקרירות שבמערכת היחסים שלי עם סירים, מחבתות וכלי הגשה.
פעמים רבות נפלתי למלכודת המתכון ה’קליל, מהיר וטעים’, ואילו הכאוס שנותר בזירה המדממת נפתר רק לאחר התערבותו האמיצה של שותפי שיחיה, או של המדיח, שיחיה גם כן. גם אורח החיים הטבעוני שאימצתי לפני קצת יותר משנה לא בדיוק עשה חסד עם המטבח ועם הקורבנות שנאלצו לטעום את יציקת העדשים, שהזכירה יציקה מסוג אחר, ולשקר לי שאלה קציצות העדשים-קישואים-אורז-שעועית-חומוס-טחינה-צ’יפס-סלט הטעימות ביותר שהם טעמו אי פעם.
למתכון שאציג כאן, הגעתי, איך לא, בתקופת המבחנים. מה לא נכתב אודותיה, מה סטודנטים לא ינסו לבשל כדי להמתיק את הטעם המר של עוד מאמר. מודה באשמה, גם אני חטאתי, אבל אומרים שחטא של רבים הופך לנורמה (לא באמת), אז הרי לכם: הפסקה באורך של כחצי שעה של התעסקות טהורה בחמאת בוטנים, שוקולד צ’יפס ובננה. בואו לצד האפל, יש לנו עוגיות (בעברית זה נשמע ממש גרוע).
מה שתצטרכו הוא:
- 1 כוס קמח תופח (אני ערבבתי 3/4 כוס קמח מלא עם 1/4 כוס קמח תופח).
- 1/2 כוס שיבולת שועל (קוואקר).
- 1/2 כוס סוכר (אבל אפשר גם פחות).
- 1 שקית קטנה של סוכר וניל.
- קורט מלח.
- 1/2 שקית קטנה של אבקת אפייה.
- 1/2 כוס חלב סויה.
- 1/4 כוס שמן (אפשר גם פחות אם מגדילים את כמות חמאת הבוטנים).
- 3/4 כוס חמאת בוטנים.
- 1 כוס שוקולד צ’יפס (אפשר לגוון עם פקאנים קצוצים או מה שעושה לכם את זה).
- 1 בננה בשלה, מעוכה (סקסי).
מה הלאה?
- מחממים תנור ל-175 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה משומן קלות.
- מערבבים תחילה את החומרים היבשים: קמח, שיבולת שועל, סוכר + סוכר וניל, מלח, אבקת אפייה.
- מוסיפים את שאר החומרים כאשר חמאת הבוטנים אחרונה: שוקולד צ’יפס, חלב סויה, שמן, בננה, חמאת בוטנים.
- מערבבים עד שהעיסה אחידה וחמאת הבוטנים נטמעת בה.
- יוצרים עיגולים ומשטחים אותם על התבנית במרחק מכובד זה מזה (העוגיות מתנפחות באפייה. מניסיון, כדאי לכם להקפיד על זה אם אתם לא רוצים למצוא בתנור משהו שנע בין גודל של שניצל לפנקייק).
- אופים כ-15 דקות, שבמהלכן עוקבים אחר השחמת העוגיות שלא יישרפו.
- העוגיות יוצאות מעט רכות, אך כשהן מתקררות קצת – הן מתקשות. העבירו את העוגיות לצלחת או למשטח קריר.
- צלמו והעלו לאינסטגרם תחת ההאשטאג המתבקש: #תקופתמבחנים ודומיו.
בקיצור, ככה זה נראה:
צילום התמונה והסרט ועריכת הסרט – אביגל הילה ריבקין.