IMG_2737

קינוח לפסח: מרנג קוקוס ומוס שוקולד

זהו, פסח כבר כאן. כמו כל חג יהודיישראלי, אנחנו מרגישים את בואו הרבה לפני שהוא באמת מגיע מבצעים בחנויות, הצגות והפעלות לילדים לתקופת החופש, הסופרמרקטים משתנים בהתאם ויש שיגידו שגם האווירה ברחובות מתחילה להשתנות. הריטואל הוא קבוע הנקיונות הם אותם הנקיונות, ההגדה היא אותה ההגדה וכמובן – שולחן ערוך הסעודה היא אותה הסעודה.

לכל משפחה יש את המסורות המיוחדות שלה; כן קוראים אחרי האוכל או שלא קוראים אחרי האוכל, בעשר המכות מטפטפים יין או שמכים בעלי בצל ירוק, כן ביצה קשהלא ביצה קשה, רק הצעירים קוראים את הקושיות או שכולם, לובשים לבן או שאין קוד לבוש. ועדיין, אנחנו תקועים ומקובעים למסורות המשפחתיות שלנו שלפעמים יש צורך לחדש. החידוש והגיוון מגיע בדרך כלל בחלק בהגדה שלו כולם מחכים – האוכל! היום אין דבר שהוא לא כשר לפסח – אפשר להכין לחמניות כשרות לפסח, פיצה כשרה לפסח, פסטה כשרה לפסח, קורנפלקס כשר לפסח, ויש אפילו קמח שמרים כשר לפסח. בכלל לא מרגישים את החיסרון בחמץ. אך בליל הסדר עצמו, הרוב נדבקים למסורת.

הכנת מרנג הקוקוס. צילום: ירדן לאור
הכנת מרנג הקוקוס. צילום: ירדן לאור

כל שנה אני חושבת איך לגוון ולחדש בתחום שלי – בקינוח. המתכון הוא של עוגת פסח המסורתית של המשפחה שלי, אין פסח בלעדיה. רק שבשנים האחרונות, כל שנה העוגה קצת משתנה. מדובר בעוגת מרנג קוקוס עם מוס שוקולד. אפשר לשנות את צורת ההגשה או את טעם השוקולד – אני הכנתי קינוחים אישיים בצנצנות.

מתאים כקינוח אישי בכוס או צנצנת או עוגה אחת גדולה. צילום: ירדן לאור
מתאים כקינוח אישי בכוס או צנצנת או עוגה אחת גדולה. צילום: ירדן לאור

מצרכים:

לבסיס:

5 חלבונים

300 גרם סוכר לבן

150 גרם קוקוס

למוס:

2 מיכלי שמנת מתוקה (לגרסת הפרווה ניתן להשתמש בשמנת סויה לאפייה ובישול או בשמנת של ריץ’)

250 גרם שוקולד – אפשר לבן, מריר, חלב או האהוב עלי שוקולד במילוי נוגט

FullSizeRender
אפשר לקשט עם פצפוצי שוקולד, פירות וגם עוגיות פסח. צילום: ירדן לאור

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים במיקרו או בבן מארי את השוקולד ומערבבים עם מיכל שמנת אחד מבין השניים – עד לתערובת אחידה. מעבירים למקפיא לכשעתיים-שלוש.
  2. מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד להתייצבות, המרנג צריך להגיע למרקם דביק. מקפלים בעדינות את הקוקוס למרנג.
  3. משטחים את המרנג על תבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים כ-15 דקות, עד שהחלק העליון מתקשה ומזהיב מעט (אם רוצים להכין פשוט עוגה משטחים בתבנית קפיץ מרופדת בנייר אפייה) – ומצננים.
  4. מקציפים את תערובת השוקולד הקרה עם מיכל השמנת הנותר, עד לקבלת קרם יציב.
  5. הרכבת הקינוח – קורצים באמצעות חותכן או כוס עיגולים מתחתית המרנג, לגודל שיתאים לכוס או לצנצנת שבה תכינו את הקינוח, שמים בתחתית ומעליה מזלפים מהמוס.
  6. מכניסים למקפיא למשך הלילה (אפשר גם ל-4 שעות) מעבירים למקרר כשעתיים לפני ההגשה* לפני ההגשה אפשר לקשט את הקינוח עם פירות העונה או פשוט לגרד מעל שוקולד.

סגור לתגובות.