עוד פעם ריבה: שלושה רטבים לסלט עם טוויסט מעניין

חנוכה נגמר, ואנחנו כאן כדי לרענן לכם את הכבדות של הסופגניות עם סלט קליל ושלושה רטבים טעימים – עם ריבה כמובן. המתכונים בפנים

למרות שהריבה היתה מצרך שכיח מאוד בתקופת הצנע, כיום היא נחשבת נדירה לחלק גדול מהציבור שפוגש אותה רק בחג החנוכה. עכשיו כשהחג כבר מאחורינו ושבענו מסופגניות, הגיע הזמן לעשות שימוש טיפה שונה במצרך המעניין הזה שנקרא ריבה: רוטב לסלט ירקות.

לגבי הסלט, החוק הוא כזה: כל דבר שבא לכם ואתם אוהבים יכול להיכנס אליו: מרצועות עוף ועד תפוזים, הכל הולך.

לא חשבתם שנשאיר אתכם בלי מתכון, נכון? הנה מתכון בסיסי לסלט ירקות קליל וכיפי:

2-3 עלי קייל קרועים
2-3 עלי מנגולד קרועים
1/2 בצל סגול חתוך לרצועות דקות
4-5 צנוניות חתוכות לעיגולים דקים
1/2 מללפון ללא גרעינים חתוך לרצועות
3-4 פילטים של תפוז
2-3 רצועות גזר (עושים עם קולפן ומגלגלים)
בצל ירוק לעיטור

*אפשר ורצוי להיות יצירתיים: להוסיף רצועות עוף/ סלמון/ קרוטונים/ גרעיני דלעת, חמוציות וכו'

צילום: עידו כהן
צילום: עידו כהן

ועכשיו, מתכון לרטבים. גם פה יש חוק: לוקחים צנצנת באיזה גודל שרוצים, מכניסים את המרכיבים ומערבבים. היחס בין מרכיבי הבסיס הוא 1:3.

רוטב ראשון:
1/3 שמן קנולה
1/3 מיונז
1/3 חומץ
5 כפיות ריבת משמש
3 כפות חרדל (לכמות של ככוס)
2 כפות סויה (לכמות של כוס)
חמוציות קצוצות
מלח ופלפל לפי הטעם

צילום: עידו כהן
צילום: עידו כהן

רוטב שני:

1/3 שמן קנולה
1/3 חרדל
1/3 ריבת משמש (לכמות של כוס)
מלח לפי הטעם
שום כתוש לפי הטעם

צילום: עידו כהן
צילום: עידו כהן

רוטב שלישי:

1/3 שמן קנולה
1/3 מיונז
1/3 חומץ
3 כפיות חרדל
3 כפות ריבת משמש (לכמות של כוס)

* מומלץ להוסיף שום (לא חובה)

צילום: עידו כהן
צילום: עידו כהן

בתאבון!

אודות

המלצת קריאה

סטודנטים הרגישים לגלוטן במכללה טוענים: "אין לנו מה לאכול"

חוסרים במלאי כריכים ללא גלוטן ואי הקפדה על סטריליות בהכנה - אלה רק חלק מהסיבות שגורמות לסטודנטים הסובלים ממחלות מעי להימנע מהמזנונים במכללה ולהסתפק באוכל מהבית. "זו לא בחירה, זו מחלה שמצריכה התמודדות"