thumb_IMG_1018_1024

להתאהב מחדש בפורים

עם כל ההתרגשות מתחפושות – קנויות או כאלה שהכנו בבית – אחד הדברים שלהם הכי ציפינו בתור ילדים בפורים הוא משלוח המנות המסורתי.

thumb_IMG_0969_1024

השלב הראשון. צילום: ירדן לאור

יש כמה סוגים של משלוחי מנות:

הקנוי  כובע ליצן מבריסטול שבתוכו רעשן פלסטיק רעוע, אזני המן מפורים של השנה שעברה, חטיף דמוי וופל, חטיף דמוי במבה וסוכריות על מקל של מותג לא מוכר.

המבאס  סלסלה עם מפית או אפילו סתם שקית צלופן עם כמה אזני המן קנויות, טופי מפוזרים, קליפות תפוז מצופות שוקולד (לא עלינו), והגרוע מכל הכל במעטפת פירורי במבה, שהיו בעברם במבה שלמה מפוזרת בשקית.

המבלבל  ענק, נראה גדוש בכל טוב, חלומו של כל ילד וילדה, מציצים ממנו חטיפים ושוקולדים. אך כשפותחים את נייר הצלופן בהתרגשות מגלים שמה שרואים מבחוץ זה מה שיש, ובפנים נייר משי מגולגל שנותן למשלוח המנות מראה מבלבל של שפע. הבלבול החמור ביותר במשלוח מנות זה הוא דווקא עם אזני ההמן, נראות דווקא טעימות, אך כבר בביס הראשון מגלים את המרמה זה לא שוקולד, זה פרג. השקר הגדול ביותר.

המושלם – מושקע, גדול, מלא בחטיפים, ממתקים, אזני המן והפתעות. עטוף יפה ומחזיק מעמד מפורים ועד לפסח.

thumb_IMG_0975_1024

מתחילים לערבב. צילום: ירדן לאור

גילוי נאות מי שקיבל ממני משלוח מנות תמיד קיבל את משלוח המנות המושלם ואני תמיד קיבלתי את משלוח המנות המבאס. גילוי נאות 2 – תמיד חיכה לי בבית עוד משלוח מנות מושלם, מהידיעה שאקבל בבית הספר את המבאס.

בשנים האחרונות, למרות שכבר כמעט אין גן או בית ספר שבו מתקיימת החלפת משלוחי המנות המסורתית, אני עדיין מכינה כל שנה משלוחי מנות. משלוחי המנות שאותם אני מחלקת ייחשבו בעיני רבים מבאסים: אין שפע של ממתקים והפתעות, יש רק אזני המן ביתיות – גדולות או קטנות – עם מילויים שונים ושווים

thumb_IMG_0999_1024

קורצים עיגולים בעזרת חותכן או כוס. צילום: ירדן לאור

מצרכים:

לבצק

130 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

2 כוסות קמח

שקית אבקת סוכר

חצי כפית אבקת אפיה

חצי כפית תמצית וניל

חצי כפית מלח

5 כפות חלב

למלית

ממרח אהוב (שוקולד, לוטוס, שוקולד לבן וכו׳)

עוגיות מרוסקות (פתי בר או עוגיות חמאה קצת יבשות)

thumb_IMG_1010_1024

השקר הכי גדול. זה לא שוקולד, זה פרג. צילום: ירדן לאור

אופן הכנה:

  1. במעבד מזון (או עם הידיים) לשים חמאה, קמח, אבקת סוכר, אבקת אפייה, תמצית וניל ומלח עד לתערובת פירורית.

  2. מוסיפים בהדרגה את החלב עד שהפירורים נעשים גדולים ודביקים.

  3. מאחדים הכל לכדי גוש אחד, מכניסים לשקית ניילון או מניחים בקערה ומכניסים לשעה במקרר.

  4. בינתיים מכינים את המליות מחממים כל ממרח כ-15 שניות במיקרו ולאחר מכן מערבבים עם העוגיות המרוסקות עד למרקם סמיך.

  5. מרדדים את הבצק על משטח מקומח, קורצים עיגולים בעזרת חותכן או כוס, מניחים כחצי כפית מהמלית במרכז העיגול ומקפלים.

  6. מניחים את אזני ההמן על נייר אפיה ועם רווח קטן ביניהן, אופים בין 10 ל– 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, עד שהעוגיות מזהיבות.

  7. מצננים, אורזים ושולחים.

  • הכנתי גם ממרח חלבה מערבבים טחינה גולמית עם דבש/סילאן אין כמויות, הכל תלוי בטעם האישי שלכם. לאחר מכן גם לתערובת זו מוסיפים מן העוגיות המרוסקות.

  • לחלק מאזני ההמן עם השוקולד הוספתי שקדים מרוסקים, אפשר להוסיף אגוזים אחרים, פצפוצי אורז או חלבה.

thumb_IMG_0997_1024

ישירות לתנור. צילום: ירדן לאור

למתכונים נוספים של ירדן לאור:

צילום תמונה ראשית: ירדן לאור

סגור לתגובות.