הגיע הזמן לסלט קיץ מרענן. למה?
כי הגוף שלנו צריך קצת חופש מכל החופש הזה –
לוח השנה שלנו מסודר בצורה לא הגיונית – המון חגים בתחילת השנה העברית, חנוכה באמצע, הפסקה ארוכה עם פורים קצרצר ואז פסח–יום העצמאות–ל”ג בעומר–ושבועות, וכל זה בחודש וקצת. את המועדים אנחנו היהודים לא יודעים לציין בלי שני גורמים הכרחיים וחשובים – משפחה או חברים, וכמובן אוכל. המון אוכל. בין אם אלה ארוחות מפוארות סביב השולחן כמו בליל הסדר או דווקא על האש עשיר ביום העצמאות – הכל סובב סביב האוכל.
כי גם החיות צריכות קצת חופש מכל החופש הזה –
זו אינה הטפה לצמחונות, טבעונות או טבעונאות, אבל אפשר להסתדר קצת בלי מוצרים מן החי אחרי כמות ה”על האש” שאכלנו בשבועות האחרונים ובטח לפני חג השבועות שעוד עתיד לבוא.
כי הקיץ בא –
לא בגלל שהגיע הזמן לחזור לגזרה אז צריך לאכול סלטים, אלא בגלל החום הנורא. בתוך רגע אחד נהיה חום היסטרי, שרב ו43 מעלות. במזג אוויר כזה, הדבר האחרון שאני רוצה לעשות במטבח זה להדליק את התנור או הגז – ולהכין סלט בכמה דקות זה פתרון מצוין.
אם עוד לא השתכנעתם – הסלט הזה יכול לעמוד בתור ארוחה שלמה בפני עצמו, או בתור תוספת בצד. הוא עשיר וקל להכנה ובעיקר טעים.
מצרכים:
לסלט–
¾ כוס בורגול
3 גבעולי סלרי
פטרוזיליה
כוסברה
1 גזר
1 בצל סגול
½ פלפל חריף
7-9 תמרים
70 גרם אגוזי מלך
לרוטב–
4 כפות שמן
מיץ מחצי לימון
2 כפות חומץ בן יין לבן
1 שן שום
1 ג’ינג’ר
2 כפות דבש
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
- משרים את הבורגול במים חמימים כשעה. על ¾ כוס בורגול צריך בערך כוס וחצי מים
- קוצצים דק את הכוסברה, פטרוזיליה, גבעולי הסלרי והתמרים
- פורסים לפרוסות דקות את הבצל, האפרסק והפלפל החריף
- את הגזר אפשר לגרד בפומפייה או לחתוך לרצועות דקות
- את כל חומרי הרוטב מערבבים יחד בקערה או צנצנת
- מערבבים הכל ביחד
למתכונים נוספים של ירדן לאור:
- רק לנגב: מתכון מהיר לחומוס ירושלמי
- חורף, תקופת מבחנים – ומרק בטטות
- מיוחד לתקופת המבחנים: חלה עם טעם של בית
- להתאהב מחדש בפורים – מתכון לאזני המן
צילומים: ירדן לאור