מאת ליאור יצחקוב
מצרכים:
- 375 גרם גבינה לבנה
- 110 גרם שמנת חמוצה
- 62.5 גרם אבקת סוכר
- 85 גרם ג’לטין
- 40 גרם מים חמים
- 250 מ”ג שמנת מתוקה
- 25 גרם אבקת סוכר
- 22.5 גרם אינסטנט פודינג
- חלב
- חבילת ביסקוויטים
- לקישוט: אננס/תותים/פירורי פתי-בר
אופן ההכנה:
- מוסיפים מים לג’לטין בקערה עמוקה ומשאירים אותו בצד להתפחה
- מקציפים לחוד שמנת מתוקה עם אבקת הסוכר ואינסטנט פודינג
- מערבבים בנפרד במטרפה ידנית את גבינה לבנה, שמנת חמוצה ואבקת סוכר עד לקבלת מרקם אחיד
- ממיסים את הג’לטין 10 שניות במיקרו
- מערבבים את הג’לטין עם תערובת הגבינות, ולאחר הערבוב מוסיפים לקצפת
- מרטיבים ביסוויקטים בחלב, ומסדרים אותם בצורה מסודרת בתחתית התבנית
- שופכים את התערובות לתבנית
- מכניסים להקפאה במקפיא למשך שעתיים
- חותכים אננס/תותים ומניחים על העוגה
- מערבבים עם מים חמים ג’לי אינסטנט ומחכים 15 דק’ שיתקרר
- שופכים על העוגה את הג’לי ומורחים על כולה
- מכניסים להקפאה לכמה שיותר זמן
חג שבועות שמח, בתאבון!